Denne julen kan du se Tanja i filmen "Den største gaven". Her forteller hun om sin første jul, og om hvorfor hun ønsker at flere skal bli fosterforeldre.

Tanja - portrettbilde

- Jeg hadde aldri opplevd pinnekjøtt før, aldri kjent den lukten, forteller Tanja Kristine Holen og mimrer tilbake til en jul på tampen av 90-tallet.

Tanja er syv år gammel, og skal feire sin første jul sammen med sin nye fosterfamilie. I dag, 18 år senere, er det fremdeles lukten av pinnekjøtt hun husker aller best.

Familietid

Når Tanja i dag snakker om "mamma og pappa" snakker hun om fosterforeldrene sine, som hun flyttet inn til da hun var syv år gammel. Det er det som er hjemmet og familien hennes. 

For Tanja betyr jul å tilbringe tid sammen mamma, pappa og søsknene. For da hun flyttet i fosterhjem fikk hun ikke bare fosterforeldre, men også en hel ny søskenflokk og nye juletradisjoner.

- Det aller beste med julen, er å se alle søsknene mine. Jeg er veldig glad i familien min, så bare jeg får dra hjem og være sammen med dem er julen komplett for min del.

Tanja blir fulgt av filmteam

Åpnet hjem og hjerte

Denne julen kan du se Tanja takke fosterforeldrene sine i filmen ”Den største gaven”.

- Da Fosterhjemstjenesten tok kontakt og spurte om jeg ville være med i filmen, sa jeg ja fordi jeg ønsker å vise hvor stor forskjell dere som fosterforeldre kan gjøre i et barns liv.

- Jeg vil oppfordre andre til å bli fosterforeldre fordi det er det fineste du kan gjøre for et barn som trenger det, forteller Tanja.

Spesielt ønsker hun å gi en stor takk til sine egne fosterforeldre.

- Jeg vil takke dem for at de åpnet hjemmet og hjertene sitt. Jeg er uendelig glad for at de tok imot meg som sitt barn.

Filmen «Den største gaven» med Tanja kan du se på fosterhjem sin facebookside >>

Tanja med datteren sin

 

Finn din lokale fosterhjemtjeneste

Ønsker du å få tilsendt informasjon om det å være fosterhjem? Har du spørsmål? Vil du melde deg på informasjonsmøte? Ta kontakt med fosterhjemstjenesten der du bor.