Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Møt seks fosterfamilier som har ulike måter å være gode fosterforeldre på

Det finnes ingen fasit på en god fosterforelder. Barna er forskjellige, har ulike behov og trenger sin unike form for omsorg og kjærlighet.

Tenk deg at det ikke er så trygt hjemme, og at du derfor skal flytte inn i et nytt hjem, med en ny familie. Er du heldig, er det til noen du kjenner fra før. En slektning, noen du kjenner fra skolen, en trener eller kanskje du skal dele foreldre med bestevennen din.

Tenk deg nå at du flytter hjem til en familie som ser helt annerledes ut enn din, eller som har en helt annen kultur eller religion. Et sted hvor det meste føles fremmed.

Når et barn må flytte på grunn av forholdene hjemme, og trenger et nytt og trygt sted å bo, er det viktig å finne «riktig match» – et fosterhjem som passer til akkurat dette spesielle barnet. Et sted barnet kan finne tilhørighet, føle seg trygg og forstått.

Det er derfor vi trenger mange ulike fosterhjem, slik at vi kan tilby alle barn et godt – men også riktig – sted å bo. Et sted hvor de kan trives og føle seg hjemme.

Vi trenger mer mangfold blant fosterhjem

Noen barn vil like seg best i et «fullt hus», med søsken og husdyr og full rulle. Andre er vant til å ha bare en mamma eller pappa – og kanskje føles det derfor tryggest for dem å flytte inn sammen med en enslig forelder. Er bakgrunnen ekstra vanskelig, kan det være fint med to foreldre som kan vie all sin oppmerksomhet til barnet.

For barn med utenlandsk opprinnelse, kan hensynet til kulturell og religiøs bakgrunn være en viktig avveining. Og for noen barn vil foreldre med likt utseende og bakgrunn som dem selv være viktig for følelsen av tilhørighet. Det kan også gjøre samarbeidet med biologisk familie lettere.

Her møter du flere fosterfamilier, som alle har ulik bakgrunn og forskjellige veier inn til det å bli fosterforeldre. De har alle funnet sin måte å leve sammen på, som fungerer for både barnet, fostersøsken og fosterforeldre.

Felles for dem alle, er at de er gode omsorgspersoner, kan håndtere barn i krise, er trygge voksne, åpne for å lære om barnets kultur, religion og tradisjon, og er villige til å bistå barnet i dets utvikling.

Vi hjelper deg videre i prosessen for å bli fosterhjem.

Møt de ulike familiene

Kontakt oss

Skriv inn postnummeret ditt for å finne din nærmeste fosterhjemstjeneste

Oversikt over fosterhjemstjenestene
To smilende damer med fosterhjem-t-skjorter

Ønsker du mer informasjon om det å bli fosterhjem, benytter du dette skjemaet. En rådgiver i fosterhjemstjenesten vil kontakte deg så snart som mulig. Du må fylle ut alle felt.

Personvernerklæring (åpnes i ny fane)

Informasjonsmøter

Uforpliktende møter hvor du får vite mer om det å bli fosterhjem