Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Trygghet, trygghet, trygghet

– Du kan ikke begynne å jobbe med andre ting hvis det ikke er trygghet i bunn. Da vil du ikke lykkes.

Fosterforeldre Sandnes - Espen Mills.jpg

Det er nærmest mantra i hjemmet der Thor Magne og Arne bor sammen med sine to fostersønner. To brødre på 11 og 14 år.

Første året guttene bodde hos dem, hadde de grunnleggende fokus på å sørge for at guttene fant seg til rette og kunne slappe av.

– Trygghet for nå og for fremtiden. Det var hovedmålet, men vi hadde selvsagt også noen delmål som vi kunne glede oss over underveis, sier paret.

Rutiner er undervurdert

– Det er det alle barn trenger. Forutsigbarhet og rammer. Mange synes nok vi er firkanta. Men rutiner er undervurdert, det skaper trygghet. Det er universelt, og handler ikke bare om fosterbarn, men om barn. Det er det alle barn trenger.

Sammen har de jobbet hardt for å bygge opp et positivt selvbilde hos guttene.

– Vi er heldige som har gått på kjøreskole, sier Thor Magne og Arne og ler.

– Altså at vi har gått på fosterhjemskurs i forkant og fått instruksjon og veiledning i forkant – og ikke minst underveis. Det er et stort pluss. Dette kurset skulle alle foreldre hatt. Man lærer hverandre å kjenne også.

Fosterforeldre Sandnes - Espen Mills, foto - 08.jpg

EN GOD START: Hver dag starter med en god klem hjemme hos Arne og Thor Magne og deres to fostersønner. – Vi er så glade i dem, og det er så kjekt å høre og si.

Løfte fra talerstolen

Da paret bestemte seg for å bli fosterforeldre, hadde Arnes mor mast lenge om at de måtte bruke ressursene sine til å hjelpe et barn som trengte det. Men det var ikke før Thor Magne brukte store ord om å hjelpe enslige mindreårige fra talerstolen i kommunestyret, at de tok skrittet selv.

– Det er lett å si hva andre skal gjøre, men av og til må vi brette opp ermene selv. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt.

Det ble ikke enslige mindreårige som flyttet inn hos Thor Magne og Arne, men de fikk likevel muligheten til å hjelpe to gutter med norsk bakgrunn.

– To fantastiske gutter som vi er kjempeglade for å ha i hus.

Paret blir utrolig glade for å se utviklingen, tryggheten og fremgangen.

– Guttene har lært oss å sette pris på små ting, som mange andre tar som en selvfølge og tenker «var det noe å bli så glad for?». Det er så fint å starte morgenene med å ønske hverandre en god dag og gi en klem.

– Vi avslutter dagen på samme måte: med å fortelle hva vi har erfart og gi en klem. Guttene er så glade i oss, og vi er så glade i dem. Det er så kjekt å høre og si – mange ganger for dag, sier Thor Magne og Arne.

Møt våre åtte familier

Kontakt oss

Skriv inn postnummeret ditt for å finne din nærmeste fosterhjemstjeneste

Oversikt over fosterhjemstjenestene
To smilende damer med fosterhjem-t-skjorter

Fyll inn dine opplysninger så vil en fosterhjemskonsulent ta kontakt med deg. Alle felter må fylles ut.

Personvernerklæring (åpnes i ny fane)

Informasjonsmøter

Uforpliktende møter hvor du får vite mer om det å bli fosterhjem