Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Søker etter fosterhjem i kirkens menigheter

Publisert

Ledergruppen i fosterhjemstjenesten i region vest

- Vi er glad og takknemlig for å få med de to bispedømmene i regionen vår med på denne dugnaden, sier enhetsleder Mallin Østerhus (nr. to fra h). Her sammen med fra v. Hege Garbo Småmo, Hilde Yndestad Halland, Heidi Pansegrau og Carol Kjøpstad Vangsnes.

Det er et stort behov for flere fosterhjem og familier med ulike bakgrunner. Fosterhjemstjenesten i Bufetat, region vest samarbeider derfor med Bjørgvin og Stavanger bispedømme (Den norske kirke). Som ambassadør vil kirken hjelpe til med å synliggjøre behovet for fosterhjem blant sine medlemmer. Målet er å rekruttere flere fosterhjem.

Over 200 barn og unge venter på fosterhjem i Norge i dag. Mallin Østerhus, enhetsleder i Fosterhjemstjenesten i Bufetat, region vest, understreker at det er behov for mangfold blant fosterhjemmene i regionen. Et godt fosterhjem kjennetegnes av voksne med god omsorgsevne som kan gi stabile rammer til barna.

– Fosterbarn er som alle andre barn, de er forskjellige. De har ulike bakgrunner og ulike behov – og trenger ulike fosterhjem. Felles er at er at de trenger voksne som kan gi trygghet, omsorg og kjærlighet, sier hun.
I oppvekstreformen som trer i kraft i år, står det blant annet at barnets kulturelle og religiøse tilhørighet også skal ivaretas.

Samarbeid for å rekruttere flere fosterhjem

Bakgrunnen for samarbeidet mellom fosterhjemstjenesten og Den norske kirke er at tidligere barne- og familieminister, Kjell Ingolf Ropstad, inviterte alle tros- og livssynssamfunn i Norge til en felles dugnad for å rekruttere flere fosterhjem. Denne dugnaden jobber Fosterhjemstjenesten i Bufetat, region vest med. Målet er å synliggjøre det store behovet – og forhåpentligvis få enda flere familier til å bli fosterhjem.

– Vi ønsker å få flest mulig å tenke på og vurdere om de kan bli fosterhjem selv, og har stor tro på at denne innsatsen kan gjøre en stor forskjell i lokalmiljøet. Som ambassadører kan nøkkelpersoner i prostiene bidra til å synliggjøre behovet, gi informasjon og senke terskelen for å ta kontakt med oss, sier Østerhus.

Østerhus er glad og takknemlig for å få med de to bispedømmene i Region vest med på denne nasjonale dugnaden.

Oppfordrer til å ta kontakt

Østerhus oppfordrer alle med spørsmål rundt det å være fosterhjem til å ta kontakt.
– Det er uforpliktende å snakke med oss i fosterhjemstjenesten, enten du har spørsmål eller ønsker å vite mer om hva det innebærer, avslutter hun.

Ta kontakt med din lokale fosterhjemstjeneste for en uforpliktende prat og få svar på alle spørsmål du både har og ikke har om det å være fosterhjem.