Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Godt samliv

Godt samliv er et samlivskurs for alle par som ønsker å bli bedre partnere. Kurset har særlig fokus på overgangen fra par til førstegangsforeldre.

Gjennom åtte episoder utforsker programleder Live Nelvik ulike temaer som de fleste par kan kjenne seg igjen i. Med seg i studio har hun familieterapeut Karianne Nguyen Knudsen og småbarnsfar Inge Austad Wiig.

Episode 1: Kjærlighet, parforhold og det første barnet

Hva er egentlig kjærlighet? Bli med når Live Nelvik utforsker parforhold med familieterapeut Karianne Nguyen Knudsen og småbarnsfar Inge Austad Wiig. Hvordan bevarer man kjærligheten over tid, og hvordan påvirker et barn relasjonen mellom partnere? Episoden varer i 30 minutter.

Episode 2: Kommunikasjon i parforholdet

Hva skaper god kommunikasjon? Hva vil det si å lytte med det store øret? Og må man egentlig være enig med partneren sin om alt? I denne episoden forsøker Live Nelvik å få svar på hvordan par kan opprettholde en god forbindelse, og vi blir kjent med de ulike kjærlighetsspråkene. Episoden varer i 28 minutter.

Episode 3: Når kommunikasjonen blir vanskelig

De fleste par kan kjenne seg igjen i at krangler oppstår fra tid til annen. Men hvorfor krangler vi? Og finnes det ulike måter å krangle på? I denne episoden forsøker Live Nelvik å få svar på hvordan par kan bli bedre til å håndtere krangel og konflikt. Episoden varer i 9 minutter.

Episode 4: Bryt ut av kranglemønsteret

Hva skjer når følelsene tar overhånd? I denne episoden utforsker vi hva krangler egentlig er, og hvordan vi kan komme oss ut av gjentagende mønstre. Kan det egentlig komme noe godt ut av en krangel? Episoden varer i 19 minutter.

Filmtips:

Se filmen «Konfliktdansen» i denne artikkelen: Krangling og konflikter i parforholdet

Episode 5: Ta en time-out

Krangler kan være heftige, men finnes det noen råd for å få kontroll på følelsene sine? I denne episoden utforsker Live Nelvik en teknikk som kan bidra til å regulere følelser når diskusjonen blir opphetet. Episoden varer i 7 minutter.

Episode 6: Få tryggere kommunikasjon med tale- og lytteteknikken

Hva gjør man når krangelen ikke går noen vei, og man ikke får frem det man ønsker å formidle? I denne episoden blir vi bedre kjent med tale- og lytteteknikken, som er en mer strukturert måte å kommunisere på. Episoden varer i 13 minutter.

Episode 7: Reparasjoner i samlivet

Hvorfor er det så vanskelig å si unnskyld? Når er man klar for å forsones etter en krangel? I denne episoden forsøker Live Nelvik å få svar på hvordan man kan gå videre etter en krangel, og om det kanskje kan komme noe godt ut av det. Episoden varer i 14 minutter.

Episode 8: Overgangen fra par til småbarnsfamilie

Hva skjer når to blir til tre? Er søvn viktigere enn sex? For mange par blir småbarnsfasen en tid hvor man må bli kjent med hverandre på nytt. I denne episoden utforsker vi hva som skjer i parforholdet når verden snus opp ned. Er det greit at det lugger litt? Episoden varer i 20 minutter.

Filmtips:

Se filmen «Unntaksåret» i denne artikkelen: Å gå fra par til familie – vanlige utfordringer

Relaterte artikler