Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Bufetat, region sør stenger Geithus

Jente som sitter utendørs

Bufetat, region sør har besluttet å stenge Buskerud, Vestfold og Telemark behandling ungdom, avdeling Geithus fra 28. oktober 2022. Bemanningssituasjonen gjør at regionen ikke kan sikre et forsvarlig tjenestetilbud.

Publisert

– Det er med stort alvor at jeg nå har besluttet å stenge Geithus og starte prosessen med avvikling av avdelingen. Dette er en konsekvens av at vi ikke har lykkes med de tiltakene vi lenge har jobbet med for å stabilisere bemanningssituasjonen, og dermed sikre et forsvarlig tjenestetilbud, sier regiondirektør i Bufetat, region sør Ellen Ølness Nadim.

Geithus har hatt en svært krevende bemanningssituasjon over tid. Det er iverksatt en rekke tiltak for å stabilisere driften ved avdelingen, men det har ikke lykkes å få den nødvendige effekten av tiltakene. Den siste tiden har bemanningssituasjonen ytterliggere forverret seg.

– Når vi ikke klarer å etablere en stabil bemanningssituasjon på Geithus til tross for mange tiltak over tid, må jeg dessverre ta denne tunge beslutningen om å stenge institusjonen. Jeg mener det er riktig med utgangspunkt i at det er kvalitet til barn og unge som er vårt primære oppdrag, sier Ellen Ølness Nadim.

Geithus er en barnevernsinstitusjon eiet og drevet av Bufetat, region sør. Institusjonen ligger i Modum kommune i Viken fylke. Den har plass til fire ungdommer fra 13 til 18 år, det bor nå to ungdommer på institusjonen. Ungdommene vil få et annet tilbud i regionen.

Kontakt

Kommunikasjonssjef Trude Borge Iversen
Bufetat, region sør
E-post: trude.borge.iversen@bufetat.no
Mobil: +47 466 17 777