Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Parterapi på familievernkontoret

par krangler på kjøkken

Det er vanlig at det oppstår store og små utfordringer i parforholdet. Vi tilbyr samtaler for gifte og samboere. Par med barn og unge blir prioritert.

Dette kan dere få hjelp til

  • ønske om å jobbe med forholdet
  • kommunikasjonsvansker
  • seksuelle problem
  • krangling, utroskap, sjalusi
  • brudd og foreldresamarbeid
  • mine og dine barn
  • trusler, vold eller rus
  • uro for barn

Slik gjennomføres samtalene

Når dere kommer til timen, møter dere en terapeut på kontoret. Den første timen blir brukt til å finne ut av hva slags utfordringer dere har i parforholdet. Fagpersonen lytter til dere begge, og er nøytral til en eventuell konflikt.

Terapeutens viktigste oppgave er å skape trygghet. Dere får hjelp til å kartlegge hva akkurat dere trenger hjelp til. Dere skal begge få sagt det dere er opptatt av. Om det er vanskelig å snakke, stiller terapeuten spørsmål som hjelper dere i gang.

Noen ganger er det best at partnere går til samtaler hver for seg, enten hele tiden eller i en periode. Dette finner dere ut av i løpet av den første samtalen.

Hvordan få hjelp?

Ring familievernkontoret for å bestille time eller ta en uforpliktende prat.
Ta kontakt

Kurs og samtalegrupper for par

Eksempler på kurs, gruppeveiledning og samtaletilbud i familievernet. Tilbudene ved de ulike familievernkontorene kan variere.

Ønsker dere å utvikle dere som par? Går dere i de samme mønstrene og tar hverandre for gitt? Dette kurset er for dere som ønsker å fortsette å være sammen. Det er også relevant for par som har vært sammen lenge nok til å oppleve at de samme konfliktene gjentar seg.

Les mer og finn ledige Bufferkurs

Kurset "Hva med oss?" gir foreldre til barn med funksjonsnedsettelse mulighet til å prioritere parforholdet i en travel hverdag. Det fokuserer på hvordan dere kan prioritere parforholdet.

Kurset "Hva med meg?" passer for enslige foreldre som har omsorg for barn med funksjonsnettelse.

Les mer om tilbudet

Finn ledige kurs

«Du og jeg og ADHD» er et samlivskurs spesielt beregnet for par der en eller begge har ADHD. Kurset er utviklet for å gi par kunnskap om hva som kan gjøres for å minimere de negative effektene ADHD kan ha på parforholdet, og hvordan par kan utnytte de positive mulighetene med ADHD.

Finn ledige kurs

Det kan være utfordrende for begge å leve i et parforhold der den ene har en diagnose innen autismespekteret. Dette kan gjelde både praktisk hverdagsliv og kommunikasjon – følelser. Kurset passer best om dere ønsker å jobbe med forholdet og de virkninger ASF kan gi for hverdagen sammen.

Finn ledige kurs

Sinnemestringskurset er et gruppetilbud for deg som opplever at du er for sint i hverdagen. Det kan være på for eksempel barn eller partner. Kurset er relevant for deg som har vært for sint en gang, eller som opplever at det er gjentagende.

Les mer og finn ledige sinnemestringskurs

Venter dere barn for første gang, er kurset Godt samliv et godt tilbud. Kurset skal gi dere støtte og inspirasjon i en periode med store forandringer og utfordringer i hverdagen.

Les mer og finn ledige kurstilbud

Tips og råd til parforholdet