Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Sinnemestringskurs hos familievernet

sitte i møte
Illustrasjonsfoto: Tine Poppe

Sinnemestringskurset er et gruppetilbud for deg som opplever at du er for sint i hverdagen, på for eksempel barn eller partner.

Om kurset

På kurset får du hjelp til å finne ut hva som ligger bak sinne og verktøy til å kontrollere det. Vi forsøker å sette sammen grupper med deltakere som er så like som mulig. Det er viktig når du skal jobbe med sinne sammen med andre.

  • Kurset er et tilbud til deg som opplever sinne, og har problemer med å finne passende reaksjonsformer.
  • Kurset er forbeholdt kvinner, menn og foreldre med barn under 18 år.

Når har jeg et sinneproblem?

Sinne er en normal følelse, og alle kan oppleve å bli sinte av og til. Men om du opplever at du ikke klarer å kontrollere temperamentet ditt, eller at ditt sinne skaper frykt og uforutsigbarhet for deg selv eller de rundt deg, bør du søke hjelp.

Noen kan bli så sinte at de blir voldelige. Det kan være fysisk vold, som å dytte, holde fast, slå eller sparke. Volden kan være seksuell. Det kan også være psykisk vold, som trusler, nedsettende kommentarer eller kontrollering.

Alvorlige konsekvenser

All vold skaper utrygghet, og kan oppleves svært skremmende og krenkende. På samme måte kan all vold gi alvorlige konsekvenser for den som er utsatt for det, som for eksempel fysiske og psykiske helseplager.

De aller fleste som bruker vold mot sine nærmeste ønsker ikke å gjøre det, og kjenner på skyld etter voldshandlingen. Noen av de som bruker vold, har selv opplevd vold og kommer til familievernkontoret for å bryte et generasjonsmønster. Andre opplever at stress i hverdagen har startet en voldsspiral de ikke klarer å komme ut av på egenhånd.

Video: Familievernets terapeuter forteller om hva som skjer på et sinnemestringskurs (YouTube)

Les også