Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Hjelp til parforholdet på familievernkontoret

Hvis du og partneren din sliter og trenger noe å prate med, kan familievernet hjelpe. Familievernet tilbyr hjelp gjennom samtaler og kurs.

Parterapi

Det er vanlig at det oppstår store og små utfordringer i parforholdet. Vi tilbyr samtaler for gifte og samboere. Par med barn og unge blir prioritert.

Les mer om parterapi

Familieterapi

Familieterapi er et tilbud der dere som familie sammen kan snakke med og få hjelp fra en terapeut. Familieterapi tilbyr hjelp til å avdekke negative familiemønstre og til å endre disse mønstrene.

Les mer om familieterapi

Kurs og samtalegrupper for par

Eksempler på kurs, gruppeveiledning og samtaletilbud i familievernet. Tilbudene ved de ulike familievernkontorene kan variere.

Ønsker dere å utvikle dere som par? Går dere i de samme mønstrene og tar hverandre for gitt? Dette er et kurs beregnet på dere som har et ønske om å fortsatt være sammen, og som har vært sammen lenge nok til å oppleve at de samme konfliktene har en tendens til å gjenta seg.

Les mer og finn ledige Bufferkurs

Kurset "Hva med oss?" gir foreldre til barn med funksjonsnedsettelse mulighet til å prioritere parforholdet i en travel hverdag, og fokuserer på hvordan dere kan prioritere parforholdet.

Kurset "Hva med meg?" passer for enslige foreldre som har omsorg for barn med funksjonsnettelse.

Les mer om tilbudet

Finn ledige Hva med oss kurs

Finn ledige Hva med meg kurs

«Du og jeg og ADHD» er et samlivskurs spesielt beregnet for par der en eller begge har ADHD. Kurset er utviklet for å gi par kunnskap om hva som kan gjøres for å minimere de negative effektene ADHD kan ha på parforholdet, og hvordan par kan utnytte de positive mulighetene med ADHD.

Finn ledige Du og jeg og ADHD- kurs

Det kan være utfordrende for begge å leve i et parforhold der den ene har en diagnose innen autismespekteret. Dette kan gjelde både praktisk hverdagsliv og kommunikasjon – følelser. Kurset passer best om dere ønsker å jobbe med forholdet og de virkninger ASF kan gi for hverdagen sammen.

Finn ledige kurs

Sinnemestringskurset er et gruppetilbud for deg som opplever at du er for sint i hverdagen, på for eksempel barn eller partner. Det kan være at du har vært for sint en gang, eller at det er et gjentagende mønster.

Les mer og finn ledige sinnemestringskurs

Venter dere barn for første gang, er kurset Godt samliv et godt tilbud. Kurset skal gi dere støtte og inspirasjon i en periode med store forandringer og utfordringer i hverdagen.

Les mer og finn ledige kurstilbud