Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Hjelp til samarbeid om felles barn (foreldre som ikke bor sammen) ved familievernkontoret

par i samtale

Noen ganger er det vanskelig å samarbeide eller bli enige om en foreldresamarbeid. Foreldre i konflikt kan få hjelp fra familievernet til å finne gode løsninger for barna.

Foreldresamarbeid

Foreldresamarbeid er et tilbud til dere som syns det er vanskelig å samarbeide om felles barn og bli enige om hvordan dere som familie skal ha det. Familievernet tilbyr mekling, rådgiving, terapeutiske samtaler og kurs.

Eksempler på temaer dere kan få hjelp til:

  • samarbeid om barn etter brudd
  • kommunikasjon etter brudd
  • uenighet i barneoppdragelse
  • forståelse og gjennomføring av avtaler om bosted og samvær
  • hvordan man bør snakke med barn om utfordringene i familien

Hvordan få hjelp?

Ring familievernkontoret for å bestille time eller ta en uforpliktende prat.
Ta kontakt

Familieterapi

Familieterapi er et tilbud der dere som familie sammen kan snakke med og få hjelp fra en terapeut. Familieterapi tilbyr hjelp til å avdekke negative familiemønstre og til å endre disse mønstrene.

Les mer om familieterapi

Kurs og samtaletilbud

Eksempler på kurs, gruppeveiledning og samtaletilbud i familievernet. Tilbudene ved de ulike familievernkontorene kan variere.

Fortsatt foreldre er et kurs som passer for deg som ønsker å skape et godt nok foreldresamarbeid med ekspartner etter samlivsbrudd. Kurset har fokus på at barna skal få oppleve at foreldrene klarer å samarbeide og kommunisere etter bruddet, slik at barnas hverdag blir mest mulig forutsigbar og trygg.

Les mer og finn ledige Fortsatt foreldrekurs

Noen samlivsbrudd fører med seg utfordringer i foreldresamarbeidet. Gjennom dette kurset ser vi på hvordan barna blir påvirket av vanskelige samarbeidsformer hos sine foresatte, og vi gir gode råd for å dempe konflikter.

Finn ledige kurs eller ta videokurs.

Les også: