Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Sander-Elias 8 år

Over 40 prosent av barna som bor i et fosterhjem i Norge, er i alderen 6 til 12 år.

Denne omtalen er fiktiv

Denne omtalen er kun et fiktivt eksempel på hva fosterbarn kan trenge. Dette er ikke en historie om et ekte barn.

Illustrasjonsbilde: Gutt som sitter ved bordet
Illustrasjonsbilde

Om Sander-Elias

Sander-Elias er en aktiv gutt. Han liker å holde på med aktiviteter og trives godt med å få bli med på utendørsaktiviteter, som for eksempel basketball og droneflyvning, der han får utfolde seg. Han har mye uro i seg, og trenger tilsyn i mange situasjoner.

Han er blid og pratsom, men fordi han har opplevd mye utrygghet i barndommen har han også mange vanskelige følelser og tanker. Han uttrykker seg mye og har behov for å få prate om de vonde tingene.

Hvilke behov har et barn som Sander-Elias

Fordi han ikke alltid greier å regulere seg selv, trenger han at det er er voksne tilstede som kan støtte og veilede ham når han er i lek eller aktivitet. Han vil også trenge en del hjelp til skolearbeidet.

Sander trenger noen som har tid og tålmodighet til å snakke med ham når de vonde følelsene og tankene kommer.

Hva slags fosterhjem trenger Sander-Elias

Fosterhjemmet må bestå av to voksne som kan være til stede og bistå Sander-Elias i hverdagen. En av de voksne må ha tid til å være med ham i aktiviteter, og de som skal bli fosterhjem for Sander-Elias vil derfor bli frikjøpt fra jobben sin så lenge det er behov for dette.

Det bør ikke være jevnaldrende eller yngre barn i hjemmet. Han er veldig glad i dyr, men dersom fosterfamilien har dyr er det viktig at de er klar over at Sander trenger tett tilsyn når han er sammen med dem.

Fordi Sander-Elias er glad i fysisk aktivitet, vil han trives ekstra godt i en aktiv familie som kan gi Sander erfaringer og mestringsfølelse på områder som han ikke har fått tidligere.