Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Kristine 12 år

I dag bor det rundt 4000 barn mellom 6 og 12 år i et fosterhjem i Norge. Barna som trenger fosterhjem er som andre barn - veldig forskjellige.

Denne omtalen er fiktiv

Denne omtalen er kun et fiktivt eksempel på hva fosterbarn kan trenge. Dette er ikke en historie om et ekte barn.

Illustrasjonsbilde ung jente
Illustrasjonsbilde

Om Kristine

Kristine har akkurat fylt 12. Hun fungerer godt sosialt, og har lett for å få venner. På skolen strever hun litt, hun har ekstra oppfølging i flere fag og sliter med konsentrasjon.

Kristine liker ikke å være alene, og er glad i å være sammen med både voksne og barn. Hun har bodd i fosterhjem før, men måtte flytte derfra og trenger nå et nytt sted å bo.

Kristine gruer seg til å flytte, fordi hun har fått venner og et sosialt liv der hun har bodd frem til nå. Hun håper de nye fosterforeldrene vil la henne få besøke de gamle vennene dersom hun må flytte langt unna.

Hvilke behov har et barn som Kristine?

Kristine trenger stødige og tålmodige voksne som kan følge henne opp med skolearbeidet og hjelpe henne til å skape gode vennskap som varer.

Hun vil også trenge hjelp til å følge opp samvær med foreldrene sine og sin yngre søster som også bor i fosterhjem.

Kristine er glad i å drive med idrett, og trenger å få bli med på fritidsaktiviteter og bli fulgt opp der.

Hva slags fosterhjem trenger et barn som Kristine?

Fosterhjemmet kan bestå av både en enslig og et par, og det kan gjerne bo andre barn der fra før. Kristine kommer til å trenge en del oppfølging i skolesituasjonen, og dette vil kreve tid, familien bør derfor helst ikke ha stor omsorgsbelastning fra før.

Familien må bo sentralt i rimelig nærhet til BUP og skole.