Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Er du adoptert og trenger noen å snakke med?

Bufetat tilbyr samtalestøtte til alle adopterte over 16 år. Tilbudet er gratis.

Som adoptert har du kanskje opplevd at du ikke har en plass å gå med dine spørsmål og tanker. Dette kan for eksempel gjelde tilknytning, følelser av tap og avvising, utenforskap, rasisme, traumer eller tanker rundt søk etter biologisk opphav.

Hvem kan du snakke med?

Du kan snakke med våre erfarne terapeuter. De har god kunnskap om ulike utfordringer du som adoptert kan møte, og de kan prate med deg utfra ditt behov.

Terapeutene har taushetsplikt.

Hva kan du få?

  • Du kan få videosamtaler opp til 6 ganger som et utgangspunkt.
  • Hvis du har behov for psykisk helsehjelp, kan terapeutene gi deg en uttalelse du kan ta med til din fastlege. Det er bare fastlegen din som kan henvise deg til annen helsehjelp.
  • Tilbudet er gratis.

Du kan få samtalestøtten i tillegg til hva du kan få gjennom det ordinære hjelpeapparatet (for eksempel lege eller psykolog). Tilbudet er ikke å regne som behandling, da terapeutene våre ikke utreder, stiller diagnoser eller gjør medisinske vurderinger.

Hvem kan få tilbudet?

  • Både du som er adoptert fra utlandet og i Norge kan få samtalestøtten.
  • Du må være over 16 år.

Er du under 16 år, ta gjerne kontakt med skolehelsetjenesten for et samtaletilbud.

Bestill time

For å bestille time, ring Kompetansetjeneste for adopsjon i Bufetat, region øst. Du kan også ringe oss hvis du har spørsmål om tilbudet.

Vi setter opp time til første samtale så raskt som mulig. Ved stor pågang kan det være noe ventetid – dette vil du få beskjed om i telefonsamtalen.

Ring 466 16 603

Åpningstider for telefon: kl. 10–14 tirsdag, onsdag, torsdag og fredag