Skal du søke etter opprinnelse?
Du må først få innsyn i adopsjonssaken din hos Bufdir. Etter det kan du ta kontakt med opprinnelseslandet, enten på egen hånd eller med hjelp fra Bufetat eller adopsjonsorganisasjonen.
Også du som trenger informasjon og fagstøtte om adopsjonsspesifikke problemstillinger i din jobb, kan kontakte oss.
Åpningstider for telefon: kl. 10–14 tirsdag, onsdag, torsdag og fredag
Telefonen betjenes av erfarne rådgivere i Bufetat region øst. Vi har taushetsplikt.
Du må først få innsyn i adopsjonssaken din hos Bufdir. Etter det kan du ta kontakt med opprinnelseslandet, enten på egen hånd eller med hjelp fra Bufetat eller adopsjonsorganisasjonen.
Fastlege: De fleste fastleger er spesialister i allmennmedisin. Fastlegen kan ved behov henvise pasienter videre til spesialister eller andre tjenester hvor det er behov for henvisning.
Rask psykisk helsehjelp er et kommunalt lavterskeltilbud for voksne over 18 år (over 16 år i noen enkelte kommuner) med ulike typer angst og milde og moderate problemer med depresjon. Tjenesten er gratis og gir direkte hjelp uten henvisning fra lege. Det er i overkant av 70 kommuner og bydeler som tilbyr Rask psykisk helsehjelp. Sjekk med din kommune om de har tilbudet.
Helsestasjon og skolehelsetjeneste er et gratis tilbud for alle barn og unge (0-20 år). På helsestasjonene er det ofte flere faggrupper som jobber sammen og de har tverrfaglig samarbeid med den kommunale helsetjenesten.
RVTS – Regionale ressurs- og kompetansesentre har mye nyttig informasjon om blant annet traumeforståelse, gratis nettkurs og annet. Ved RVTS sør er det muligheter for adoptivfamilier som har en særlig krevende hverdag, å søke om å få komme inn på kursopphold for å få veiledning.
Familiens hus er et samordnet tilbud med fokus på forebyggende tiltak for barn, unge og familier. Tilbudet er etablert i om lag halvparten av kommunene. Familiens hus skal være. Sjekk med din kommune om de har tilbudet.
Familievernkontorer tilbyr rådgiving, veiledning, kurs og samtalegrupper. Du kan ta kontakt for en uforpliktende samtale eller bestille time.
Foreldrestøttende tiltak: Denne nettsiden gir faglig støtte for ansatte og ledere i kommuner som ønsker å styrke det foreldrestøttende arbeidet i ulike tjenester.
«Bedre føre var OG etter snar – Utvelgelse og oppfølging av adoptivfamilier: Erfaringer og anbefalinger». Folkehelseinstituttet, Leila Torgersen, Christiane Lingås Haukedal, Karethe Hustad Torgersen, Heidi Aase.
«Hva kjennetegner gode (adoptiv)foreldre? En litteraturgjennomgang». Folkehelseinstituttet, Silje Kvam Bårdstu, Christiane Lingås Haukedal, Leila Torgersen.
«Adopterte barn, ungdom og voksne: En kunnskapsoppsummering om kognitiv kompetanse, psykisk helse og bruk av hjelpetjenester». Folkehelseinstituttet, Kristin Gärtner og Jon Erling Heggland
«Rasisme, diskriminering og tilhørighet blant utenlandsadoptert i Norge». By- og regionforskningsinstituttet NIBR, OsloMet, Mariann Stærkebye Leirvik, Vilde Hernes, Tone Maia Liodden og Kristian Rose Tronstad.