Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Familier med erfaring som fosterhjem

Publisert

Har du tidligere vært fosterhjem, og vurderer å åpne hjemmet ditt på nytt? Er du fosterhjem allerede, men har plass til flere? Mange barn og unge har behov for et hjem. Med din erfaring kan du bidra til å gjøre hverdagen bedre for de som trenger det mest.

Jente ler, mens fosterfar lener seg tilbake i sofaen.

Å gi trygghet og stabilitet til et barn som trenger det, oppleves for mange meningsfullt og viktig. Derfor er det kanskje ikke så rart at flere velger å bli fosterforeldre mer enn en gang. Ulike barn vil ha ulike tanker, personlighetstrekk og utfordringer. De erfaringene og kunnskapen du nå sitter på, vil gjøre deg bedre rustet for et nytt oppdrag.

Fosterhjem med erfaring:

– Nå har vi god tid fordi egne barn har flyttet. Det er veldig fin måte å få liv i huset igjen på.

Fosterforeldre i 60-årene

Din kompetanse er viktig

Du som har erfaring som fosterforelder, har opparbeidet deg en evne til å tilpasse deg og støtte barn som har opplevd vanskelige ting i livet. Denne kompetansen betyr mye for barn som trenger et nytt sted å bo.

Erfaringene og perspektivene dine er ikke bare viktige for barna, men kan også være betryggende for barnets foreldre at fosterforeldre har erfaring fra før.

Fosterhjemsuka 2024

Mellom 22. og 25. april arrangeres fosterhjemsuka 2024. I år ønsker vi å invitere alle dere som har erfaring som fosterhjem til ulike arrangementer i regionen. Dette gjør vi fordi vi vet hvor viktige dere er for de barna dere er, eller har vært fosterhjem for. Vi ønsker å legge til rette for at dere skal vurdere å gjøre en forskjell for et barn til, enten nå eller på sikt.

I 2023 fikk en stor andel av barna som flyttet i fosterhjem, flytte til en familie som hadde erfaring som fosterhjem fra før. Kanskje dette kan være aktuelt for deg og din familie også?

Fosterhjemsuka 2024 vil gi dere mulighet til å treffe andre i samme situasjon og få faglig og sosialt påfyll. Dersom du ikke har anledning til å delta på arrangementet nærmest deg, er du velkommen til å delta på det digitale arrangementet fra Sogn og Fjordane.

Sjekk ut arrangementet nærmest deg:

For deg som er nysgjerrig på hva det vil si å være fosterhjem

Er du uerfaren som fosterhjem, men er nysgjerrig og lurer på om det passer for din familie? Vi har et arrangement for deg også.

Her kan du lese mer om informasjonsmøtet og det digitale møtet vi arrangerer for deg:

Praktisk informasjon

Dersom du allerede er fosterhjem og vurderer å bli fosterhjem for flere, må du først snakke med barneverntjenesten om det er mulig og hva som kreves. Vi vil innhente referanser fra barneverntjenesten, og det kan være nødvendig å oppdatere dokumentasjonen din.

Alle fosterhjem må gjennomføre grunnopplæring, selv om du har erfaring fra før.

Lurer du på noe? Ikke nøl med å ta kontakt med oss – vi hjelper deg på veien videre!

Kontakt oss

Har du allerede en kontakt i fosterhjemstjenesten? Ta gjerne kontakt med dem!

Hvorfor velge å bli fosterhjem på nytt?

Det er mange gode grunner til å velge å bli fosterhjem. For deg som allerede har erfaring, vil du kunne benytte denne kunnskapen og gi flere barn og unge en god hverdag. Mange ønsker å vente litt før de blir fosterhjem på nytt. Vit at du sitter på uvurderlig erfaring, og det vil alltid være et barn der ute som har behov for en åpen dør.

Takk for ditt engasjement

Tusen takk for at dere har valgt å være omsorgspersoner for barn og unge som trenger det. Vi håper at dere vil fortsette å åpne hjertene deres og hjemmene deres for barn som trenger kjærlighet og omsorg.

Kontakt oss

Har du allerede en kontakt i fosterhjemstjenesten? Ta gjerne kontakt med dem!

Kontakt oss

Skriv inn postnummeret ditt for å finne din nærmeste fosterhjemstjeneste

Oversikt over fosterhjemstjenestene

Ønsker du mer informasjon om det å bli fosterhjem, benytter du dette skjemaet. En rådgiver i fosterhjemstjenesten vil kontakte deg så snart som mulig. Du må fylle ut alle felt.

Personvernerklæring (åpnes i ny fane)

Informasjonsmøter

Uforpliktende møter hvor du får vite mer om det å bli fosterhjem