Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

- Ønsker å gjøre en forskjell

Publisert

Yonas Pizza som ligger i hjertet av Tromsø by og befolkning plasserer nå etiketter fra fosterhjemstjenesten på sine pizzaesker. – Det står i stil med de verdiene vi står for, forteller daglig leder Morten Eliassen.

Murat Celik viser fram fosterhjemstjenestens etiketter

Yonas Pizza er en kvalitetssterk pizzarestaurant med en av byens beste beliggenheter. Ved siden av vannkanten har de forsynt Tromsø med mer enn bare pizzaer i flere tiår. Tromsøs befolkning har for lengst blitt glad i den ærverdige pizzarestauranten; det snakkes både høyt og lavt og favoritten «Tako» har fått legende status. Daglig leder Morten Eliassen forklarer at det å støtte fosterhjemstjenestens budskap går hånd i hånd med hvordan de driver restauranten.

- Vi kan ikke bistå prosjekter over alt, for det må være i tråd med det vi gjør og vi føler denne kampanjen gjør det, informerer han.

Nasjonal kampanje

Det er stort behov for flere fosterhjem som kan gi barn og unge en trygg oppvekst. Bufetat og fosterhjemstjenesten tror mange flere kunne blitt et fosterhjem, og det første skrittet er å snakke om det med sine nærmeste. Derfor vil ungdomskampanjen «Tusen spørsmål til de tusen hjem» jobbe for at slike samtaler skal begynne rundt omkring i landet. På spørsmål om hvorfor de deltar i kampanjen svarer Eliassen at de har et samfunnsansvar og at i deres posisjon kan de være en døråpner.

(Teksten fortsetter under bildet)

M. Eliassen Yonas Pizza.jpg

Daglig leder Morten Eliassen

- Vi vet at det er et stort behov for fosterhjem, og vi ser at vi kan være med på å spre budskapet. Våre pizzaesker kommer inn på kjøkkenbordet eller stuebordet til folk, og vi vet at vi når ut til mange i Tromsø. Vi er i posisjon til å gjøre en forskjell, og dette er en av de måtene vi kan bidra på, forklarer han.

Yonas Pizza gjør ikke ting halvhjertet

Den populære pizzarestauranten legger ned en tydelig innsats for å skape noe de kan være stolte av, enten det er pizzaene de lager eller arbeidsmiljøet. Ingredienser og ovnene skal være av beste kvalitet og de ansatte skal ha det bra.

- Vi velger lokale råvarer så langt det lar seg gjøre og ovnene må tilfredsstille strenge krav slik at vi kan tilby våre gjester den beste pizzaen og våre ansatte de beste verktøyene. Ingen ting skal være halvhjertet, oppgir Eliassen.

Mange hundre pizzaer hver dag

At restauranten er populær er enkelt å forstå. Ofte kan de servere mange hundre pizzaer i løpet av en dag. Eliassen attribuerer dette til deres verdier og de ansatte som møter alle sine oppgaver på en seriøs og profesjonell måte.

- Vi vet at hvis vi trår feil så kan det få store konsekvenser. Derfor gjør vi det vi kan for å tilby et så godt produkt som mulig. For oss betyr dette både pizzaene vi lager, men også verdiene vi står for, avslutter Eliassen.