Tilskudd til ferie- og fritidstiltak for personer med funksjonsnedsettelse
Søke om tilskudd
Søknadsfrist for tilskudd i 2024: 15. november 2023
Beløp: Det er satt av 27 540 000 kroner i 2024.
Forventet saksbehandlingstid: Vi forventer å kunne offentliggjøre vedtakene i løpet av februar 2024. Dersom det blir endringer i dette, vil vi informere om det her på tilskuddsordningens nettside.
Organisasjoner og virksomheter som er registrert i Frivillighetsregisteret på søknadstidspunktet kan søke om tilskudd.
Dere kan søke om tilskudd til å arrangere ferie- og/eller fritidstiltak for personer med funksjonsnedsettelse.
Tilskudd kan dekke for eksempel oppholdskostnader, aktivitetskostnader eller reisekostnader for deltakere med funksjonsnedsettelse og et begrunnet antall ledsagere.
Tilskudd prioriteres til selve aktiviteten for målgruppen.
Det gis ikke tilskudd til for eksempel lønnskostnader i forkant av tiltaket eller oppholdskostnader for andre enn deltakere med funksjonsnedsettelse og deres ledsagere.
Det gis ikke tilskudd til innkjøp av utstyr (forbruksmateriell og utstyr til engangsbruk kan dekkes).
Tilskuddet må benyttes i løpet av tilskuddsåret, som er 1. januar - 31. desember.
Søker må som et minimum invitere til, og selv delta i planlegging, gjennomføring og evaluering/rapportering av tiltaket. Ingen av disse oppgavene kan i sin helhet settes bort eller delegeres til andre.
Egenfinansiering
Vi krever at dere bidrar med den egenfinansieringen som oppgis i søknaden. Dere kan justere ned denne dersom det innvilges lavere tilskudd enn dere søkte om. (Se også "Hva skjer hvis vi må endre prosjektet" nedenfor).
Egenfinansiering er økonomiske midler som søker bidrar med inn i tiltaket. Gaver, generelle driftstilskudd og andre midler som organisasjonen disponerer fritt kan regnes som egenfinansiering. Dere kan for eksempel dekke kostnader til lønn for en som skal jobbe med tiltaket i forkant, eller utgifter til strøm eller husleie. Den andelen av disse utgiftene som gjelder tiltaket dere søker støtte til, fører dere opp i budsjettet som egenfinansiering på inntektssiden i budsjettet, og på riktig post på utgiftssiden.
Når dere fører regnskap, må dere føre disse kostnadene på tiltakets prosjektnummer eller kostnadssted. Bufdir vil da regne disse utgiftene som deres egenfinansiering i tiltaket. Dersom kostnadene ikke er ført på tiltakets prosjektnummer eller kostnadssted, kan Bufdir underkjenne kostnadene ved regnskapsgjennomgangen.
Egenfinansiering inkluderer ikke deltakeravgifter og andre inntekter som kommer som et resultat av selve prosjektet. Egenfinansieringen inkluderer heller ikke ulønnet frivillig innsats som for eksempel dugnadsarbeid o.l. Husk at alle inntekter, kostnader og egenfinansiering skal registreres på eget prosjektnummer eller kostnadssted.
Dere kan justere ned denne dersom det innvilges lavere tilskudd enn dere søkte om.
Målet med tilskuddsordningen er å gi det sivile samfunnet ved frivillige organisasjoner og stiftelser mulighet til å arrangere gode ferie- og fritidstiltak for personer med funksjonsnedsettelse.
Målgruppe: Personer med funksjonsnedsettelse
Etter at dere har satt dere inn i regelverket for ordningen, kan dere søke om tilskudd ved å fylle ut og sende inn skjema i Bufdirs søknadsportal.
Det går an å lagre søknaden i søknadsportalen underveis. Likevel kan det være lurt å ha forberedt grunnleggende moment i forveien, slik som budsjett, beskrivelse av tiltaket og beskrivelse av deltakernes hjelpebehov.
Les mer om hvordan du bruker søknadsportalen og søk om tilskudd.
Før du sender søknad plikter du å sette deg godt inn i regelverket for tilskuddsordningen.
Som søker har du ansvar for å fylle ut en fullstendig søknad. Når du søker bør du lese godt gjennom spørsmålene og feltene i søknadsskjemaet. Se gjerne på hjelpetekstene til spørsmålene og sørg for at du svarer på det du blir spurt om. Vær så presis, poengtert og så kortfattet som mulig.
I en god søknad er målet med tiltaket i samsvar med målsettingen for tilskuddsordningen. Det skal være enkelt å forstå innholdet i tiltaket og hva tilskuddsbeløpet skal brukes til.
Ta kontakt med oss dersom det er noe i søknadsskjemaet eller regelverket dere ikke forstår.
Beskriv tiltaket, deltakerne og deltakernes hjelpebehov så godt som mulig
Dersom dere har gjennomført samme type tiltak tidligere bør dere utfra erfaring kunne si en god del om hvor mange som pleier å delta, hvilke typer hjelpebehov deltakerne har og hva som er gode aktiviteter for deres målgruppe, hvilke tilpasninger som er aktuelle, hvor mange ledsagere som er nødvendig, noe om stedet dere skal være, osv.
- Innhold: Hva er innholdet i tiltaket? Fjelltur, vinterferieaktivitet, familiesamling, sommerferietilbud? Er det en spesiell grunn til at dere velger denne formen for tiltak framfor et annet?
- Tidspunkt/prosjektperiode: Når skal tiltaket gjennomføres? Husk at dere kun kan søke om midler for tiltak som foregår i året det søkes for.
- Sted: Hvor skal tiltaket foregå? Hvorfor velger dere å gjennomføre tiltaket der? Er dette et sted dere har brukt tidligere?
- Målgruppe: Hvem er målgruppen med deltakere (personer med funksjonsnedsettelse)? Er det et nasjonalt eller lokalt/regionalt tilbud til målgruppen?
- Antall: Hvor mange deltakere med funksjonsnedsettelse ønsker dere å nå med tiltaket? Vær så realistisk som mulig.
- Hjelpebehov: Hvilke hjelpebehov har deltakerne/målgruppen? Her må dere være konkret. Ikke kun vis til diagnose, det er ofte store variasjoner innad i samme diagnosegruppe. Vær tydelig, og gi gjerne eksempler. Begrunn valg av lavt, middels eller høyt hjelpebehov og antall ledsagere/hjelpere til deltakerne med funksjonsnedsettelse.
- Formål: Hva er målet med tiltaket? Dette er et viktig punkt som også blir målt ved rapportering for tiltaket. Vær konkret, hva slags resultat ønsker dere å oppnå. Hvordan passer tiltaket med målet med tilskuddsordningen?
- Prosjektledelse/ansvar: Hvem skal lede/ha ansvar for tiltaket? Samarbeider dere med noen andre? Hva består samarbeidet i?
- Evaluering: Skal dere evaluere tiltaket når det er ferdig? Hvordan skal denne evalueringen brukes senere?
- Videreføring: Skal dere fortsette tiltaket etter at tilskuddsperioden er over? Er det planer for videreføring av tiltaket?
Vedlegg
Dere kan laste opp vedlegg til søknaden dersom dere ønsker det.
Informasjon om tiltak utenlands
Det er mulig å søke om tilskudd til tiltak som foregår utenfor Norge. Husk at det fortsatt stilles samme krav om at søker selv er arrangør for tiltaket, krav til faglig god plan for tiltaket osv.
Her er det spesielt viktig at ansvaret til arrangøren tydeliggjøres og er utfyllende, spesielt dersom tiltaket er lagt til et sted hvor det er tilbud om pakkeløsninger med behandlinger, aktiviteter osv. (for eksempel på Solgården). Merk at søknaden vil stille svakt dersom eget arrangøransvar ikke er tilstrekkelig tydeliggjort.
Budsjett
Budsjettet er en viktig del av søknaden. Budsjettet skal vise hvilke kostnader dere forventer, og hvordan dere har tenkt å finansiere tiltaket.
- Budsjettet skal gå i balanse. Det vil si at tiltaket dere søker om tilskudd til verken skal gå med overskudd eller underskudd.
- Beskriv alle inntektene dere regner med å få, enten de er sikre eller ikke. Oppgi alltid om dere har søkt om midler fra andre til gjennomføring av tiltaket.
- Eventuell frivillig innsats skal ikke inngå i inntekter eller utgifter. Det kan gjerne gis en kommentar til budsjettet om estimert omfang av frivillig innsats.
- Sett opp budsjettet så presist som mulig, med alle kostnader og inntekter (også de kostnadene som ikke er tilskuddsberettiget – vi ønsker et økonomisk bilde av hele tiltaket, ikke bare kostnader som kan dekkes av tilskudd).
- Vær konkret på hvilke kostnader dere ser for dere. Ikke lag «sekkeposter» hvor dere samler forskjellige kostnader.
- Dersom dere har poster som ikke passer i budsjettoppsettet i søknadsskjemaet er det mulig å sette disse under «andre utgifter» eller «andre inntekter» og spesifisere (skal spesifiseres) under budsjettet. I søknadsskjemaet vil dere kunne fylle ut kommentarfelter hvor disse skal spesifiserer nærmere.
Når søknadsfristen utløper vil vi sette i gang med saksbehandlingen. Dersom vi oppdager mangler eller direkte feil i en søknad vil vi ta kontakt med dere med en kort frist for korreksjoner og ettersendelser. Det er viktig å merke seg at det er søkers ansvar å fylle ut søknaden fullstendig og korrekt. Vi tar ikke kontakt for at dere skal forbedre søknaden.
Vi tar sikte på at vi er i mål med saksbehandlingen i januar, og at brev med vedtak (innvilget tilskudd eller avslag på søknaden) og utbetaling vil kunne foretas i februar. Dette vil imidlertid kunne variere noe. Vedtaksbrevet blir sendt gjennom søknadsportalen. Dere vil få e-post om å logge inn for å se vedtaket.
Mulighet for å klage
Det vil følge med informasjon om klageadgang og klagefrister i vedtaksbrevet dere mottar i etterkant av søknadsbehandlingen. Normalt er klagefristen tre uker fra dere mottar vedtaket (som kommer med e-post, siden vi ikke lenger sender vedtak i posten).
Rapportering
Alle som har mottatt tilskudd skal sende inn regnskap og rapport på sine tiltak.
Frist for rapportering for bruk av tilskudd til fritidstiltak for personer med funksjonsnedsettelse 2023 er 1. mars 2024.
Regelverket for ordningen 2021
Regnskap og rapport skal gi en beskrivelse av måloppnåelse og gjennomføring av tiltaket.
Dere skal legge ved et revidert prosjektregnskap som kan sammenlignes med søknadsbudsjettet, evt. balansert budsjett.
Revisor skal kontrollere prosjektregnskapet i henhold til standard for avtalte kontrollhandlinger (ISRS 4400). Se informasjon til revisor om krav til revisjonen.
- Hvis tilskuddet er på kr. 200 000 eller mer, skal det attesteres av statsautorisert revisor.
- Hvis tilskuddsbeløpet er lavere enn kr. 200 000, skal prosjektregnskapet fremdeles være kontrollert av revisor, men det er da ikke krav om at revisor er statsautorisert. Den som kontrollerer regnskapet kan ikke ha jobbet direkte med tiltaket, ha personlige interesser i tiltaket, eller ha nære familiære bånd til andre som har jobbet direkte med tiltaket. Se forenklet kontroll for tilskuddsmottakere uten krav til statsautorisert revisor
Rapportering skjer i Bufdirs søknadsportal for tilskudd. Dere vil få beskjed via e-post når rapporteringsoppgaven er tilgjengelig og kan fylles ut.
Endringer i prosjektet
Hvis dere må endre prosjektet underveis er det viktig at dere tar kontakt med oss med en gang det er klart hvilke endringer dere må foreta. Vi vil normalt bare godkjenne prosjektendringer som holder seg rimelig innenfor rammene av den opprinnelige søknaden. Det kan være at dere også må legge ved et nytt budsjett. Det vil generelt sett ikke være mulig å overføre midler til neste kalenderår til andre typer tiltak enn det tiltaket som dere fikk tilskudd til opprinnelig. Tilskudd skal normalt sett benyttes innen utgangen av tilskuddsåret.
Hvis dere ikke får gjennomført tiltaket dere har fått tilskudd til, må dere så snart som mulig gi beskjed til oss om det. Dere må da tilbakebetale tilskuddet til oss.
Dersom dere ikke har brukt opp midlene dere har fått, er det sannsynlig at dere må tilbakebetale det som er ubenyttet til oss. Det er også mulig at vi vil kreve tilbakebetaling av tilskuddet dersom tiltaket ikke er gjennomført i tråd med den opprinnelige søknaden og/eller dersom regnskapet viser vesentlige avvik fra budsjettet i søknaden.
Dersom dere må endre på tiltaket, ikke får gjennomført tiltaket eller må tilbakebetale midler vil det ikke påvirke muligheten til å søke om tilskudd i fremtiden. Unntaket er hvis dere har gjort noe som gjør at dere blir utestengt fra ordningen i ett eller flere år.
Søkere som ikke har sendt inn rapport og regnskap for tidligere tilskudd vil normalt ikke få nye tilskudd før rapport og regnskap er sendt inn og godkjent, eller tilskuddet er tilbakebetalt. Dette kan i enkelte tilfeller også gjelde søkere som har fått forlenget rapporteringsfrist. Tilskuddsmottakere som har fått vedtak om å tilbakebetale tilskudd, og ikke har gjort det, vil ikke få nye tilskudd.
Hvem har fått tilskudd?
ADHD Norge: kr 150 000 til Aktivitetsleir sommeren 2024
Autismeforeningen i Norge: kr 1 000 000 til Nasjonal medlemssamling for personer med ASD og deres familier
Autismeforeningen i Norge Buskerud Lokallag: kr 25 000 til Lekeland 2024
Autismeforeningen i Norge Buskerud Lokallag: kr 25 000 til Ridekurs, Ringerike 2024
Autismeforeningen i Norge Buskerud Lokallag: kr 10 000 til Bowling i Drammen, 2024
Bærums Verk og Haugeridrettsforening: kr 180 000 til Aktiv fra Godstolen
Center For African Mental Health Promotion And Cultural Competence (CAMPCOM): kr 300 000 til Tiltak for aktivisering av unge og unge voksne med etnisk minoritetsbakgrunn i Oslo med nedsatt funksjonsevne
Cerebral Parese-foreningen: kr 1 500 000 til Sommerleir for barn
Cerebral Parese-foreningen: kr 900 000 til Sommerleir for voksne 2024
Cerebral Parese-foreningen: kr 900 000 til Sommerleir for ungdom
Diabetesforbundet: kr 280 000 til Sommerleir for ungdom med diabetes
Diabetesforbundet Oslo, Lokallaget for barn og unge i Oslo: kr 120 000 til Mestringshelg for familier med barn rammet av type 1 diabetes
Diakonistiftelsen Rogaland Nærland og Lillebo: kr 300000 til Ferie og kirkefellesskapstur til Solgården, Spania 2024
Dissimilis Norge: kr 300 000 til Dissimilisfestivalen 2024
DNT Vestfold: kr 200 000 til FTU - Friluftsliv tilrettelagt for utviklingshemmede, Vestfold
Dysleksi Norge: kr 220 000 til Sommerleir 2024
Dysleksi Norge: kr 180 000 til Dysleksi Norges sommerleir for familier 2024
Epilepsiforbundet: kr 370 000 til Sommerleir for ungdom med epilepsi 2024
Festspillene i Nord-Norge: kr 230 000 til NUK - Ny ung kunst 2024
Firbent Terapi AS: kr 15 000 til Firbent Førjulseventyr
Firbent Terapi AS: kr 35 000 til Firbent Vinterferie
Firbent Terapi AS: kr 35 000 til Firbent Høstferie- gårdsopplevelser for alle!
Firbent Terapi AS: kr 90 000 til Firbent Sommerferie
Foreningen for Blødere i Norge: kr 200000 til Sommerleir for familier med barn med alvorlig, sjelden og livslang blødersykdom
Foreningen for Cornelia de Langes Syndrom: kr 180 000 til Ferieopphold for barn og ungevoksne med CDLS med familie og eller ledsagere
Foreningen for Fragilt X-Syndrom: kr 200 000 til Norsk sommerleir Trysil 2024
Foreningen for Hjertesyke Barn: kr 375 000 til Norsk Sommerleir 2024
Foreningen for Muskelsyke: kr 600 000 til Aktiv uke for familier 2024
Foreningen Norges Døvblinde: kr 130 000 til Friluftsleir for ungdom og voksne med medfødt døvblindhet, Sømådalen uke 36 (2. - 7. september), 2024.
Foreningen Norges Døvblinde: kr 140 000 til Sommerleir for barn og unge med medfødt døvblindhet, uke 28 (7. – 13. juli) 2024.
Foreningen Norges Døvblinde: kr 190 000 til Ferie/sommerleir for personer med døvblindhet, Eidene, uke 33 (12. - 15. august) 2024.
Foreningen Ridderrennet: kr 575 000 til Ridderuka og Ridderrennet 2024 - 60 årsjubileum
Foreningen Ridderrennet: kr 200 000 til Riddercamp 2024
Foreningen Ridderrennet: kr 300 000 til Barnas Ridderuke 2024
Handikappede Barns Foreldreforening: kr 375 000 til HBF Camp 2024
Handikappede Barns Foreldreforening Buskerud/Vestfold: kr 80000 til Familietur til Dyreparken Kristiansand for HBF Buskerud/Vestfold
ISAAC Norge: kr 250 000 til Fritids-treff for ASK- talende i Tønsberg
ISAAC Norge: kr 250 000 til Fritids-treff for ASK- talende i Fredrikstad
ISAAC Norge: kr 250 000 til Fritids-treff for ASK- talende i Oslo
Klæbu Idrettslag: kr 110 000 til Ferieaktiviteter for Klæbu IL Funkis
Kristent Arbeid Blant Blinde og Svaksynte: kr 200 000 til Livsmestring og trygge fellesskap
Kultura: kr 40 000 til Småstjerner 2024
Kultura: kr 75 000 til Vinter for alle 2024
Landsforeningen for Amputerte (LFA) Tilsluttet Norges Handikapforbund: kr 70 000 til Amputerte utfordrer marka og skaper gode relasjoner fra Sør til Nord.
Landsforeningen for Huntingtons Sykdom: kr 140 000 til Ungdomscamp Tønsberg
Landsforeningen for Skeive Funkiser: kr 600 000 til Skeiv, funkis sommerleir
Lupe Møre og Romsdal: kr 130 000 til Feriereise 2024
Lupe Trøndelag (Landsforbundet for Utviklingshemmede og Pårørende): kr 75 000 til Aktivitetsleir
Løvemammaene Sør-Øst: kr 200 000 til Familie/foreldretreff
Mathis: kr 250 000 til Mathislekene 2024
Mental Helse Ungdom: kr 550 000 til Mental Helse Ungdom Sommerleir 2024
Momentum - Foreningen for Amputerte Dysmelister og Ortosebrukere: kr 250 000 til Momentumcamp 2024 for amputerte, dysmelister og ortosebrukere.
Momentum - Foreningen for Amputerte Dysmelister og Ortosebrukere: kr 135 000 til fots og på sykkel i Dovregubbens rike
MS foreningen i Bergen: kr 75 000 til Familiedag Villmarksentert på Sotra
NFU Drammen og Lier Lokallag: kr 135 000 til NFU Drammen og Lier lokallags sommertur til Dyreparken
NFU Stord Fitjar: kr 135 000 til Sommerleir for utviklingshemma.
NFU Trøndelag Fylkeslag: kr 150 000 til NFU Trøndelag Sommerleir 2024
Nittedal Teater: kr 100 000 til Det Grenseløse Teateret
Noonanforeningen: kr 200 000 til Likepersonstur ungdom med Noonan syndrom, 2024.
Nordstrand Idrettsforening: kr 110 000 til Aktivitetsleir - for personer med utviklingshemming
Nordstrand Idrettsforening: kr 110 000 til Aktivitetsleir - for personer med utviklingshemming
Nordstrand Idrettsforening: kr 110 000 til Aktivitetsleir høstferien - for personer med utviklingshemming
Norges Bandyforbund: kr 200 000 til EL-innebandycup i Arendal
Norges Blindeforbund: kr 1 200 000 til Barneleir 2024
Norges Blindeforbund: kr 1 200 000 til Ungdomsleir 2024
Norges Blindeforbund Vestfold: kr 125 000 til Sammen på nye veier
Norges Fleridrettsforbund: kr 100 000 til 61 grader nord med Sterkere-gruppa
Norges Fleridrettsforbund: kr 120 000 til Landstreffet i Teppecurling
Norges Golfforbund: kr 25 000 til #golfergøy2024
Norges Golfforbund: kr 15 000 til Unified Foursome 2024
Norges Handikapforbund Oslofjord Vest: kr 30 000 til En container full av muligheter, aktivitetshjelpemidler til utlån for fysisk aktivitet utendørs,reprasjon og vedlikehold
Norges Håndballforbund: kr 240 000 til Landsturneringen - alle skal med
Norges KFUK-KFUM: kr 300 000 til MUSIKK FOR ALLE
Norges Røde Kors: kr 100 000 til Merket - Sommerleir 2 - 2024
Norges Røde Kors: kr 110 000 til Eidene - Påskeleir - 2024
Norges Røde Kors: kr 75 000 til Merket - Påskeleir 2024
Norges Røde Kors: kr 275 000 til Eidene - Sommerleir 1 - 2024
Norges Røde Kors: kr 200 000 til Eidene - Knøtteleir - 2024
Norges Røde Kors: kr 250 000 til Eidene - Sommerleir 2 - 2024
Norsk Bridgeforbund: kr 350 000 til ALLE MED i Skolemesterskap i bridge
Norsk Bridgeforbund: kr 100 000 til Nasjonal juniorleir - bridge for alle
Norsk Cøliakiforening: kr 60 000 til Familiecamp Elverum 2024
Norsk Cøliakiforenings Ungdom: kr 80 000 til Sommerleir 2024
Norsk Dysmeliforening: kr 275 000 til Ferieleir unge Dysmelister
Norsk Forbund for Utviklingshemmede: kr 160 000 til NFUs organisasjons- og ferieleir 2024
Norsk Forening for Brannskadde: kr 150 000 til Burn Camp Ung
Norsk Forening for Nevrofibromatose: kr 200 000 til NFFNF Sommerleir 2024
Norsk Forening for Osteogenesis Imperfecta: kr 275 000 til Familieleir 2024
Norsk Forening for Osteogenesis Imperfecta: kr 100 000 til Ungdomsleir Eidene 2024
Norsk Forening for Rett Syndrom: kr 550 000 til Sommerleir Norsk forening for Rett syndrom 2024
Norsk Forening for Stomi- og Reservoaropererte (NORILCO): kr 70 000 til Vinterleir 2024
Norsk Forening for Tuberøs Sklerose: kr 400 000 til Sommerleir for barn og voksne med TSC
Norsk Forening for Williams' Syndrom: kr 180 000 til GODE VENNER OG POSITIVE AKTIVITETER
Norsk Interesseforening for Kortvokste: kr 500 000 til NiK-treff 2024
Norsk NCL-forening: kr 55 000 til Ferieopphold 2024 i Gurvika for ungdom med NCL og pårørende
Norsk OCD og Angstforening, ANANKE: kr 230 000 til Sommersamling for pasienter med OCD, angst og hårnappingslidelse 2024
Norsk Revmatikerforbund: kr 120 000 til Aktiv sommerferie med BURG.
Norsk Tourette Forening, Trøndelag Fylkeslag: kr 90 000 til Sommerleir ungdom 13-18år NTF 2024
Nøklevann Ro- og Padleklubb: kr 50 000 til Padling for alle, også de over 26 år
Nøklevann Ro- og Padleklubb: kr 50 000 til Padling for alle
Oslo Idrettskrets: kr 100 000 til Ferieaktivitet i idrettslag for utviklingshemmede
Rom for Kunst og Arkitektur: kr 250 000 til Sommerskole for unge funkiser 2024
Ryggforeningen i Norge: kr 150 000 til Aktivitet og mestringshelg for barn og ungdom med skoliose
Ryggmargsbrokk- og Hydrocephalusforeningen: kr 310 000 til Aktiv sommerferie for unge med ryggmargsbrokk og/eller hydrocephalus
Ryggmargsbrokk- og Hydrocephalusforeningen: kr 200 000 til Langhelg for voksne med ryggmargbrokk og/eller hydrocephapus
Røa Allianseidrettslag: kr 90 000 til Aktivitetsleir - for personer med funksjonsnedsettelse
Servicehundforbundet: kr 190 000 til Sommerferie med servicehund
Skjærgårds Live: kr 80 000 til Camp UNIK HØST
Skjærgårds Live: kr 80 000 til Camp UNIK Gurvika 2024
Stavanger Turistforening: kr 60 000 til FTU - Friluftsliv tilrettelagt for utviklingshemmede
Stavanger Turistforening: kr 50 000 til KLART DET GÅR - turer for personer med fysisk funksjosnedsettelse
Stavanger Turistforening: kr 80 000 til UNG PÅ TUR - tur og aktiviteter for ungdom med funksjonsnedsettelse
Steinkjer Tennisklubb: kr 30 000 til Paratennis i Steinkjer 2024/2025
Stiftelsen Frambu: kr 500 000 til Helseleire for barn og unge med sjeldne diagnoser i alderen 17 - 22 år
Stiftelsen Frambu: kr 500 000 til Helseleir for unge voksne med sjeldne diagnoser i alder 23 - 30 år
Stiftelsen Frambu: kr 500 000 til Helseleir for barn og unge med sjeldne diagnoser i alderen 12 - 16 år
Staal Jørpeland IL: kr 25 000 til Superlekene 2024
Sunnaasstiftelsen: kr 500 000 til Adapt2Explore- ferie- og fritidstilbud for alle!
Telemark Røde Kors: kr 275 000 til Sommerleir Haraldvigen
Ups & Downs Nord-Trøndelag: kr 50 000 til Familiehelg Ups & Downs Trøndelag nord
Ups and Downs Vestfold: kr 90 000 til Familietur til Dyreparken for Ups&Downs Vestfold
Viken Idrettskrets: kr 480 000 til Tilrettelagt idrettsleir for barn og ungdom - Hurdal 2024
Viken Idrettskrets: kr 50 000 til Sportsskolen - tilrettelagt idrettsleir
Vivil Idrettslag: kr 320 000 til Vivil-Lekene 2024
ADHD Norge: kr 148 000 til Aktivitetsleir sommeren 2023
ADHD Norge Hordaland Fylkeslag: kr 137 000 til Meistringstur for ungdom med ADHD på Hardangervidda
Arendal IBK: kr 135 000 til VinterCamp
Autismeforeningen i Norge: kr 200 000 til Friluftsliv ung 2023 Autismeforeningen i Norge (15-17 år)
Autismeforeningen i Norge Buskerud Lokallag: kr 80 000 til Rush trampolinepark
Autismeforeningen i Norge Buskerud Lokallag: kr 50 000 til Lekeland
Autismeforeningen i Norge Buskerud Lokallag: kr 25 000 til Riding, Hest og mestring - Hønefoss
Autismeforeningen i Norge Hordaland Fylkeslag: kr 230 000 til Tilrettelagt sommerleir på Voss
Bærums Verk og Hauger idrettsforening: kr 180 000 til Aktiv fra Godstolen
Bø Frivilligsentral: kr 35 000 til Festlige kvelder
Center For African Mental Health Promotion and Cultural Competence (CAMPCOM): kr 350 000 til Tiltak for aktivisering av unge og unge voksne med etnisk minoritetsbakgrunn i Oslo med nedsatt funksjonsevne
Cerebral Parese-foreningen: kr 1 450 000 til Sommerleir for barn med cerebral parese (CP)
Cerebral Parese-foreningen: kr 1 350 000 til Sommerleir for ungdom med cerebral parese (CP)
Cerebral Parese-foreningen: kr 1 250 000 til Sommerleir for voksne med cerebral parese (CP)
Clausenengen Fotballklubb: kr 60 000 til Stjernetreffet 2023
Den Norske Turistforening Oslo og Omegn: kr 40 000 til Friluftsliv tilrettelagt i Oslomarka
Diakonstiftelsen Rogaland Nærland og Lillebo: kr 125 000 til Weekendkurs med kirke- og trosfellesskap for mennesker med funksjonsnedsettelser
Dissimilis Norge: kr 360 000 til Dissimilisfestivalen 2023
DNT Sør: kr 174 400 til Klart det går! DNT Sør
DNT Sør: kr 60 000 til FTU - Agder
DNT Vestfold: kr 230 000 til FTU - Friluftsliv tilrettelagt for utviklingshemmede, Vestfold
Dysleksi Norge: kr 255 000 til Dysleksi ungdom - Sommerleir 2023
Dysleksi Norge: kr 180 000 til Dysleksi Norges sommerleir for familier 2023
Egersund Røde Kors: kr 380 000 til Møteplass for personer med nedsatt funksjonsevne
Epilepsiforbundet: kr 423 000 til Sommerleir for ungdom med epilepsi 2023
Epilepsiforbundet: kr 210 000 til Vinterleir for ungdom med epilepsi 2023
Festspilene i Nord-Norge: kr 275 000 til NUK - Ny ung kunst 2023
Firbent Terapi AS: kr 102 000 til Firbent Sommerferie - gårdsopplevelser for alle!
Firbent Terapi AS: kr 35 500 til Firbent Vinterferie
Firbent Terapi AS: kr 35 500 til Firbent Høstferie- gårdsopplevelser for alle!
Firbent Terapi AS: kr 19 000 til Firbent Aktivitetsdag- jul på gården!
Foreningen for blødere i Norge: kr 250 000 til Sommerleir for familier med barn med alvorlig, sjelden og livslang blødersykdom
Foreningen for Cornelia de Langes syndrom: kr 200 000 til Ferieopphold - Eidene Røde kors senter
Foreningen for Fragilt X-syndrom: kr 300 000 til Sommerleir 2023
Foreningen for hjertesyke barn: kr 450 000 til Norsk sommerleir 2023
Foreningen for Muskelsyke: kr 720 000 til Aktiv uke for voksne 2023 - sommerleir
Foreningen for Musklesykes Ungdom: kr 900 000 til Aktiv Ukeleir for muskelsyk ungdom
Foreningen for Rubinstein Taybi Syndrom: kr 150 000 til Sommertreff på Slettestrand 2023.
Foreningen Norges døvblinde: kr 166 325 til Friluftsleir for ungdom og voksne med medfødt døvblindhet
Foreningen Norges døvblinde: kr 162 420 til Sommerleir for barn og unge med medfødt døvblindhet
Foreningen Ridderrennet: kr 600 000 til Ridderuka og Ridderrennet 2023 - 58. gang
Foreningen Ridderrennet: kr 300 000 til Barnas Ridderuke - 40 års jubileum
Foreningen Ridderrennet: kr 290 000 til Riddercamp 2023- Mulighetenes friluftscamp
Handikappede Barns Foreldreforening: kr 400 000 til HBF Camp 2023
Kultura: kr 90 000 til Vinter for alle 2023
Landsforeningen for Huntingtons sykdom: kr 172 000 til Ungdomscamp Kristiansand
Landsforeningen for Nyrepasienter og Transplanterte: kr 164 000 til LNTs barne- og familieleir 2023
MATHIS: kr 100 000 til Mathislekene 2023
Mental Helse Ungdom: kr 500 000 til Mental Helse Ungdom sommerleir UNG 2023
MOMENTUM - Foreningen for Amputerte Dysmelister og Ortrosebrukere: kr 270 000 til Momentumevent for amputerte, dysmelister og ortosebrukere
NFU Stord Fitjar: kr 160 000 til Sommerleir for utviklingshemma.
NFU Trøndelag Fylkeslag: kr 199 500 til NFU Trøndelag fylkeslag Sommerleir i Selbu på Peder Morset Folkehøgskole 2023
Noonanforeningen: kr 260 000 til Sommerleir 2023.
Nordstrand Idrettsforening: kr 120 000 til Aktivitetsleir - for parautøvere
Nordstrand Idrettsforening: kr 120 000 til Aktivitetsleir - for parautøvere
Norges Bandyforbund: kr 350 000 til EL-innebandy på NM-veka
Norges Blindeforbund: kr 1 400 000 til Ungdomsleir 2023
Norges Blindeforbund: kr 1 300 000 til Barneleir 2023
Norges Blindeforbunds ungdom: kr 188 000 til Idrettsglede for alle!
Norges Blindeforbunds ungdom: kr 150 000 til Synshemmet Utfor!
Norges Golfforbund: kr 20 000 til #golfergøy 2023
Norges Golfforbund: kr 20 000 til GGG Open 2023
Norges Handikapforbund: kr 700 000 til Finn din egen veg, skeiv funkis sommerleir
Norges Handikapforbunds Ungdom: kr 300 000 til Tur til Dyreparken i Kristiansand
Norges Røde Kors: kr 225 800 til Eidene - Sommerleir 1 2023
Norges Røde Kors: kr 203 000 til Eidene - Sommerleir 2 2023
Norges Røde Kors: kr 104 900 til Eidene - Påskeleir 2023
Norges Røde Kors: kr 52 100 til Merket - Sommerleir 1 2023
Norges Røde Kors: kr 52 100 til Merket - Sommerleir 2 2023
Norges Røde Kors: kr 45 750 til Merket - Påskeleir 2023
Norsk Cøliakiforenings ungdom: kr 90 000 til Sommerleir 2023
Norsk Dysmeliforening: kr 260 000 til Ferieleir Unge Dysmelister
Norsk Forbund for Utviklingshemmede: kr 150 000 til NFUs organisasjons- og ferieleir 2023
Norsk Forening for Nevrofibromatose: kr 160 000 til NFFNF Sommerleir 2023
Norsk Forening for Osteogenesis Imperfecta: kr 300 000 til Familieleir Kristiansand 2023
Norsk forening for Rett Syndrom: kr 450 000 til Sommerleir for Norsk Forening for Rett Syndrom 2023
Norsk Forening for Williams' Syndrom: kr 225 000 til Camp humør og glede
Norsk Interesseforening for Kortvokste: kr 500 000 til NiK-treff 2023
Norsk NCL-Forening: kr 55 000 til Ferieopphold 2023 i Gurvika for ungdom med NCL og pårørende
Norsk Tourette Forening, Trøndelag Fylkeslag: kr 90 000 til "Samhandling og mestring" Sommerleir for ungdom med Tourette syndrom mellom 13 og 18 år
Skjærgårds LIVE: kr 80 000 til Camp UNIK 2023
Stavanger Turistforening: kr 83 000 til UNG PÅ TUR - tur og aktiviteter for ungdom med funksjonsnedsettelse
Stavanger Turistforening: kr 58 500 til FTU - Friluftsliv tilrettelagt for utviklingshemmede i Stavanger
Stavanger Turistforening: kr 48 000 til KLART DET GÅR - turer for personer med fysisk funksjonsnedsettelse
Stiftelsen Sound of Happiness Kompetansesenter: kr 40 000 til Sound of Happiness festivalen
Telemark Røde Kors: kr 278 276 til Sommerleir Haraldvigen
Ups & Downs Nord-Trøndelag: kr 40 000 til Familiehelg Ups & Downs
Viken Idrettskrets: kr 450 000 til Tilrettelagt idrettsleir for barn og ungdom - Hurdal 2023
Vivil Idrettslag: kr 300 000 til Vivil-Lekene
Østre Toten Helsesportslag: kr 30 000 til Fritidsopphold m/aktiviteter på Merket
Øvre Eiker Idrettsråd: kr 120 000 til Vårslipp og gøy for alle med alle
ADHD Norge: 123 500 kroner til sommerleir
Austrheim ungdomsklubb: 59 850 kroner til Friskus aktiviteter 2022
Autismeforeningen i Norge: 150 000 kroner til sommerleir for personer med ASD
Autismeforeningen i Norge Buskerud lokallag: 50 000 kroner til lekeland i Drammen
Bærums Verk og Hauger idrettsforening: 137 750 kroner til Aktiv fra Godstolen
Center for African mental health promotion and cultural competence (CAMPCOM): 350 000 kroner til tiltak for aktivisering av unge og unge voksne med etnisk minoritetsbakgrunn i Oslo med nedsatt funksjonsevne
Cerebral Parese-foreningen: 1 420 000 kroner til sommerleir for barn med cerebral parese
Cerebral Parese-foreningen: 1 320 000 kroner til sommerleir for unge med cerebral parese
Cerebral Parese-foreningen: 1 200 000 kroner til sommerleir for voksne med cerebral parese
Cerebral parese-foreningen, avd. Oslo og Akershus: 104 500 kroner til medlemstur til Beitostølen
CP foreningen Agder: 289 750 kroner til badeweekend for barn og unge med nedsatt funksjonsnivå, med familie.
Diakonistiftelsen Rogaland Nærland og Lillebo: 350 000 kroner til ferie og kirkefellesskapstur til Solgården, Spania
Dissimilis Norge: 350 000 kroner til Dissimilisfestivalen 2022
DNT Drammen og omegn: 67 260 kroner til vintertur til Finse
DNT Drammen og omegn: 116 850 kroner til sommercamp for utviklingshemmede på Killingen
DNT Indre Østfold: 50 000 kroner til DNT Indre Østfold - tilrettelagte fritidstiltak!
DNT Lillehammer: 21 225 kroner til friluftsliv tilrettelagt for funksjonshemmede og utviklingshemmede
DNT Ringerike: 78 850 kroner til Klart det går! Fjelltur for personer med nedsatt funksjonsevne - topptur og sykkel
DNT Ringerike: 34 000 kroner til Klart det går! Tilrettelagte turer og friluftstilbud - Fønhuskoia
DNT Sør: 107 000 kroner til Klart det går! DNT Sør
DNT Telemark: 65 000 kroner til Friluftsliv tilrettelagt for utviklingshemmede - FTU
DNT Telemark: 76 500 kroner til Camp Kalhovd 2022
DNT Vestfold: 285 000 kroner til FTU - Friluftsliv tilrettelagt for utviklingshemmede, Vestfold
Dysleksi Norge: 163 248 kroner til Dysleksi Norges sommerleir for familier 2022
Dysleksi Norge: 256 500 kroner til sommerleir for Dysleksi Ungdom
Epilepsiforbundet: 178 576 kroner til vinterleir for ungdom med epilepsi 2022
Epilepsiforbundet: 336 300 kroner til sommerleir for ungdom med epilepsi2022
Festspillene i Nord-Norge: 275 000 kroner til NUK - Ny ung kunst 2022
Firbent terapi AS: 22 000 kroner til Firbent Høstferie - gårdsopplevelser for alle!
Firbent terapi AS: 22 000 kroner til Firbent Vinterferie - gårdsopplevelser for alle!
Firbent terapi AS: 70 110 kroner til Firbent Sommerferie - gårdsopplevelser for alle!
Foreldre/pårørende foreningen Signo Vivo: 570 000 kroner til ferietur til Gol på Pers Hotell med Tropicana
Foreningen for blødere i Norge: 237 500 kroner til sommerleir for familier med barn med alvorlig, sjelden og livslang blødersykdom
Foreningen for Cornelia de Langes syndrom: 218 500 kroner til weekend for barn og voksne med stort hjelpebehov
Foreningen for hjertesyke barn: 427 500 kroner til norsk sommerleir 2022
Foreningen for Muskelsyke: 459 306 kroner til aktiv uke for familier 2022
Foreningen for Rubinstein Taybi Syndrom: 189 050 kroner til sommertreff Spania 2022
Foreningen Norges døvblinde: 280 250 kroner til sommerleir for personer med medfødt døvblindhet
Foreningen Norges døvblinde: 199 975 kroner til friluftsleir for ungdom og voksne med døvblindhet
Foreningen Norges døvblinde: 248 000 kroner til ferie/sommerleir for personer med medfødt døvblindhet
Foreningen Ridderrennet: 285 000 kroner til ridderuka 2022 med gjenåpning etter Covid19
Foreningen Ridderrennet 95 000 kroner til BikeRidderCamp med Ridderrittet - på hjul med Ridderrennet
Foreningen Ridderrennet 50 000 kroner til RidderCamp 2022 - en eventyrlig friluftscamp
Hørselshemmede barns organisasjon (HHBO): 285 000 kroner til familietreff 2022
Kultura: 71 000 kroner til vinter for alle 2022
Kultura: 40 000 kroner til Småstjerner
Landsforeningen for Nyrepasienter og Transplanterte: 166 250 kroner til LNTs barne- og familieleir 2022
Lions club Porsanger: 35 000 kroner til helsesportsuka i Porsanger - 2022
Mathis: 95 000 kroner til Mathislekene 2022
Megabandet: 607 800 kroner til Megabandet - Filminnspillingstur 2022
Mental helse ungdom: 428 101 kroner til sommerleir for unge voksne 23-30 - En meningsfull fritid
MOMENTUM - foreningen for arm- og protesebrukere: 85 500 kroner til sommertur med sykkel over Dovrefjell for amputerte/protesebrukere
MOMENTUM - foreningen for arm- og protesebrukere: 113 000 kroner til Momentumweekend for amputerte
NFU Rauma lokallag: 57 000 kroner til aktivitet-/friluftsdag på fjellet
Noonanforeningen: 261 712 kroner til sommerleir 2022
Noonanforeningen: 310 270 kroner til helsereise 2022
Nordland fylkeslag av Norsk forbund for utviklingshemmede: 133 000 kroner til NFU-sommerferieleir i nord 2022
Norges bandyforbund: 365 797 kroner til EL-innebandy og gøyale opplevelser i Skiens Fritidspark
Norges blindeforbund: 1 282 500 kroner til barneleir 2022
Norges blindeforbund: 1 330 000 kroner til ungdomsleir 2022
Norges blindeforbund: 475 000 kroner til Ung Uke 2022
Norges blindeforbunds ungdom: 84 550 kroner til Spark for alle!
Norges blindeforbunds ungdom: 118 750 kroner til Goalball i stereo
Norges handikapforbunds ungdom: 300 000 kroner til Storbyweekend i Kristiansand 2022
Norges handikapforbunds ungdom: 300 000 kroner til Storbyweekend i Stavanger 2022
Norges KFUK-KFUM: 308 750 kroner til Musikk for Alle
Norges Røde kors sentrene AS: 269 277 kroner til Eidene - Knøtteleir 2022
Norges Røde kors sentrene AS: 300 580 kroner til Eidene - Sommerleir 1 2022
Norges Røde kors sentrene AS: 293 170 kroner til Eidene - Sommerleir 2 2022
Norges Røde kors sentrene AS: 172 111 kroner til Eidene - Nyttårsleir 2022-23
Norges Røde kors sentrene AS: 131 242 kroner til Merket - Sommerleir 1 2022
Norges Røde kors sentrene AS: 99 218 kroner til Merket - Sommerleir 2 2022
Norges Røde kors sentrene AS: 93 955 kroner til Merket - Jul- og nyttårsleir 2022-23
Norsk Forbund for Utviklingshemmede: 142 500 kroner til NFUs organisasjons- og ferieleir 2022
Norsk forening for Angelmans Syndrom: 142 500 kroner til tur til dyreparken i Kristiansand
Norsk forening for arvelig- spastisk paraparese/- ataksi (NASPA): 166 250 kroner til Naspa
Norsk Forening for Nevrofibromatose: 256 310 kroner til NFFNF Sommerleir 2022
Norsk Forening for Osteogenesis Imperfecta: 274 550 kroner til familieleir Rosfjord 2022
Norsk Forening for Tuberøs Sklerose: 380 000 kroner til sommerleir for personer med Tuberøs sklerose complex og deres familier
Norsk Forening for Williams' Syndrom: 218 500 kroner til camp Sunn og Frisk
Norsk Interesseforening for Kortvokste: 450 000 kroner til NiK-treff 2022
Norsk ncl-forening: 45 000 kroner til ferieopphold 2022 i Gurvika for ungdom med NCL og pårørende
Norsk ocd-forening, Ananke: 200 000 kroner til sommersamling- kombinert med 30års jubileum for organisasjonen
Norsk revmatikerforbund: 95 000 kroner til familiesamling
Norsk Tourette forening, Trøndelag fylkeslag: 80 750 kroner til "Samhandling og mestring" – sommerleir for ungdom med Tourettes Syndrom mellom 13 og 18 år
Ryggmargsbrokk- og Hydrocephalusforeningen: 324 520 kroner til sommerleir for unge voksne med MMC og/eller HC 2022
Servicehundforbundet: 258 400 kroner til sommerferie for oss med servicehund
Skjærgårds LIVE: 66 500 kroner til Camp UNIK 2022
Stavanger turistforening: 60 000 kroner til FTU - Friluftsliv tilrettelagt for utviklingshemmede i Stavanger Turistforening
Stavanger turistforening: 70 163 kroner til Ung på tur - tur og aktiviteter for ungdom med funksjonsnedsettelse
Stavanger turistforening: 76 000 kroner til Klart det går - turer for personer med fysisk funksjonsnedsettelse
Stiftelsen sound of happiness kompetansesenter: 35 000 kroner til Sound of Happiness festival
Ups & downs Nord-Trøndelag: 30 000 kroner til familiehelg Ups & Downs
Ups and downs Vestfold: 85 500 kroner til felles familietur til dyreparken for ups&downs Vestfold juni 2022
Viken idrettskrets: 350 000 kroner til tilrettelagt idrettsleir for barn og ungdom - Hurdal 2022
Vivil idrettslag: 300 000 kroner til Vivil-Lekene 2022
Kontakt
E-post: tilskudd@bufdir.no
Telefon: 466 15 580
Karoline Paulen
E-post: karoline.paulen@bufdir.no
Telefon: 466 18 784
Ida Sophie Kaasa
E-post: idasophie.kaasa@bufdir.no
Telefon: 466 15 825