Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Til deg som er nabo til en barnevernsinstitusjon

Tre ungdommer som hopper

Mange av våre institusjoner ligger i boliger i helt vanlige nabolag. For barna, ungdommene og familiene som bor der, er det deres hjem i en kortere periode.

Kanskje du har sett en ny ungdom i gata og lurt på hvem dette er?

Det er verken uvanlig eller feil å være nysgjerrig. På barnevernsinstitusjonene i rundt om i Norge bor barn og ungdommer med ulike bakgrunner og utfordringer.

Institusjonene er et midlertidig hjem for ungdommene. Du kan forholde deg til boligene og menneskene på samme måte som du gjør med alle andre naboer. Ring gjerne på om du trenger å låne et verktøy eller er ute og selger lodd for idrettslaget ditt.

Flere av institusjonene arrangerer jevnlig åpent hus med nabokaffe – ta gjerne turen hvis du vil bli bedre kjent.

Du har kanskje selv en mening om hva en god nabo er? Vi tenker at det ofte kan være nok å si hei, eller slå av en liten prat når vi møtes. For den enkelte beboer hos oss vil det nok bety ekstra mye å bli møtt av et smil og føle seg anerkjent av deg som nabo.

Selv utvider vi gjerne begrepet nabo litt – og ser på hele lokalsamfunnet som en nabo. Barna, ungdommene og de voksne på institusjon har som alle andre et liv ved siden av. De går på skole, jobber og er aktive på fritida.

Vi er derfor mange som kan være en god nabo.

Les mer om barnevernsinstitusjoner i Norge eller les mer om den enkelte institusjon der du bor.