Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Pål er barnevernspedagog og miljøterapeut ved Lågen ungdomshjem

Bufetat er en arbeidsplass med faglig høy kompetanse. Det er motiverende å vite at jeg gjør en viktig jobb i et stressende samfunn.

Pål Tønjum Skagen

Informasjon

Navn: Pål Tønjum Skagen

Stilling: barnevernspedagog og miljøterapeut ved Lågen ungdomshjem

Bakgrunn: bachelorgrad i i barnevern fra universitetet i Stavanger og Circle of Security Parenting.

Arbeidsoppgavene på et ungdomshjem er ofte varierende fra dag til dag og kan være krevende. Da er det viktig med et godt arbeidsmiljø, hvor ledelsen heier på deg – og det opplever jeg at de gjør.

Jeg har jobbet med barn og ungdom i mange år, både privat og offentlig. Jeg begynte å jobbe i Bufetat, region sør i 2007, etter å ha fullført bachelorgraden min i i voksen alder.

Kompetansen jeg har tilegnet meg bruker jeg daglig i jobben min, så vel som på fritiden sammen med mine egne barn. Samtidig er jeg veldig bevisst på viktigheten av å koble helt ut iblant.

Hverdagen på ungdomshjem er krevende, med nye og andre problemstillinger enn tidligere. Dette stiller krav til de som jobber her, og gjør arbeidsdagen vår veldig variert og givende. Generelt består arbeidsoppgavene mine av tverrfaglig arbeid med skole, helse, samt veiledning av ansatte.

I mine 13 år i Bufetat, region sør har jeg fått en interesse for å jobbe mer tverrfaglig. Fordelen med Bufetat er at det finnes mange spennende muligheter internt, slik at man kan prøve seg i ulike roller og miljøer.