Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Fosterhjemsuka i Bergen

Publisert

Bli med på foredrag med psykologspesialist Bente Austbø og panelprat med erfarne fosterforeldre. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Logo fosterhjemsuka

Tid og sted:

  • Tirsdag 6. juni klokka 18:00 - 20:00
  • Solheimsgaten 11, Skipsbyggerhallen, Bergen

Dette skjer

Hvordan kan fosterforeldre etablere gode relasjoner mellom egne barn og fosterbarnet? Denne typen spørsmål vil psykologspesialist Bente Austbø snakke om i sitt foredrag.

Bente Austbø jobber ved Institutt for psykologisk rådgivning. Hun har lang erfaring med foreldreveiledning og fosterhjemsveiledning. Bente jobber med emosjonsfokusert foreldreveiledning, individualterapi og parterapi. Bente er også medforfatter av boken: Emosjonsfokusert ferdighetstrening for foreldre - en lærebok for terapeuter og veiledere.

Foto: Cecilie Bannow

Du vil også møte flotte fosterforeldre som gledelig deler av sine erfaringer som fosterhjem. Det blir panelprat om spørsmål som: hvordan har det vært å bli én til i familien? Du får også mulighet til å spørre om det du måtte lure på.

Det finnes ulike typer fosterhjem. Et beredskapshjem tar imot barn og unge i akutte situasjoner og for korte perioder. Høres dette spennende ut? Dette blir også tema under panelpraten.

Arrangementet er gratis. Meld deg på så sørger vi for kaffe og noe å bite i til alle.

Tid og sted:

  • Tirsdag 6. juni klokka 18:00 - 20:00
  • Solheimsgaten 11, Skipsbyggerhallen, Bergen

Om foredraget:

Fosterbarn er ingen homogen gruppe. Likevel er det en del fellestrekk for hva fosterbarn har med seg av emosjonelle behov.

Å gi omsorg til et sårbart barn kan være en givende og meningsfull jobb, men kan også by på utfordringer. Som fosterforelder er det viktig å stå trygt i egne følelser og å ta ansvar for relasjonen som skal etableres til fosterbarnet, til tross for at man kan bli møtt med avvisning.

Bente vil snakke om hvordan man kan jobbe for å manøvrere trygt i dette landskapet. Hun vil også snakke om hvordan fosterforeldre kan jobbe for å etablere gode relasjoner mellom egne barn og fosterbarnet.

Om Fosterhjemsuka

Dette arrangementet er en del av Fosterhjemsuka. Mellom 31. mai og 6. juni kan du møte fosterforeldre på en rekke arrangementer rundt omkring i landet og stille dem spørsmål du måtte ha.

Se alle arrangementer under Fosterhjemsuka

Fant du det du lette etter?