Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Fosterhjemsuka i Region øst

Publisert

Kan du bli fosterhjem for et barn i ditt nærmiljø? Det er tema under årets fosterhjemsuke, som går av stabelen 22. - 26. april.

Illustrasjonsbilde

Bli med på infomøte!

Fosterhjemsuka i Indre Østfold

Barn og unge som må flytte i fosterhjem ønsker helst å flytte til noen de kjenner fra før, eller til noen som bor i samme nærmiljø. Å fortsette på samme skole og beholde venner vil kunne gjøre overgangen til nytt hjem lettere. Derfor leter vi alltid etter fosterhjem i barnets familie, nettverk eller nærmiljø.

Fosterhjemstjenesten i region øst bistår kommunene i Innlandet, Akershus og Østfold med å finne gode løsninger når barn må flytte. Vi ønsker å bidra til mest mulig stabilitet for barnet. At barna får beholde størst mulig grad av trygghet er viktig for oss.

Se alle arrangementer over hele landet her

Slik finner Hamar fosterhjem i egen kommune

Hva slags oppfølging og opplæring får du som fosterhjem?

Alle fosterforeldre får opplæring fra erfarne rådgivere i fosterhjemstjenesten, og du kan velge blant ulike kurs etter at barnet har flyttet inn. Barneverntjenesten vil følge deg opp og gi veiledning underveis i oppdraget. Du vil få dekket innkjøp av nødvendig utstyr, klær, fritidsaktiviteter og lignende til fosterbarnet, og ved behov blir du frikjøpt fra dine ordinære arbeidsoppgaver.

Les mer om kurs for nye fosterforeldre her.

Les mer om videreopplæringskurs for fosterhjem her.

Rita og Hans Petter er fosterhjem: – Det handler om å sette barnets behov først

Er du interessert i å vite mer?

Ønsker du mer informasjon om det å bli fosterhjem, kan du fylle ut dette skjemaet. En rådgiver i fosterhjemstjenesten vil da kontakte deg så snart som mulig.

Du kan også ringe oss på sentralbord 46616800 (mellom kl 09.00 og 15.00) eller sende oss en e-post: fht.region.ost@bufetat.no.

Håper å høre fra deg!