Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Hedvig Montgomery om barns utvikling

Følg barnet fra nyfødt til tenåring: Hva kjennetegner de ulike fasene og hva kan du gjøre for å være en god støtte?

Hedvig Montgomery er psykolog og familieterapeut. I denne videoserien tar hun deg med fra barnet er helt nyfødt til det er på terskelen til voksenlivet.

Babyen - trenger alt fra deg som voksen

Plutselig har du en liten baby som trenger deg – hele tiden. Hva er viktigst for babyen? Hedvig går gjennom de ulike fasene i babyens første leveår.

Småbarn - en personlighet tar form

Hva trenger 1-åringen som er ny i barnehagen? Og hva er det egentlig som skjer når 3-åringen finner viljen sin? Hedvig forklarer hva som karakteriserer barnehagebarna – år for år.

De yngste skolebarna – vennskap og følelser

Barneskoleårene handler om noen store temaer for barna, og dermed også for oss foreldre. Hvilke følelser blir sterkere i denne fasen og hva skjer med vennskapene på barneskolen?

Større skolebarn - drømmen om å klare seg selv

Drømmen til de litt eldre barneskolebarna er å klare seg selv. Likevel er de ikke helt selvstendige riktig enda; 10-åringen trenger fortsatt mye hjelp av deg som forelder. Så hvordan kan du støtte?

Tenåringer – «Hvem er jeg?»

Ifølge Hedvig er det spesielt én ting som avslører at puberteten har kommet inn i en familie. Hva er det egentlig som skjer i tenåringens hjerne? Hvorfor glemmer de plutselig ting de kunne før?

Les mer