Med et aktivt ungdomsråd og god tilrettelegging for at ungdom skal bli hørt, ble det nordlandskommunen Vefsn som mottok prisen for årets ungdomskommune, under Bufdirs ungdomskonferanse.
​Vefsn kommune var en av fire finalister i selskap med kommunene Hammerfest, Haugesund og Kvinesdal. Kåringen av «Årets ungdomskommune 2021» ble gjort mandag 1. november, under åpningen av Ungdomskonferansen som Bufdir i år arrangerte i samarbeid med Kristiansand kommune.
 
Premien på 250.000 kroner, og et grafisk kunstbilde, ble delt ut av barne- og familieminister Kjersti Toppe, som deltok på åpningen.
 
– Vefsn vant fordi de har et veldig aktivt ungdomsråd, og fordi kommunen aktivt legger til rette for at ungdommene skal være med for å bli hørt og påvirke sin egen kommune, var begrunnelsen fra ministeren.
 
Se film fra Vefsn på YouTube
 
Fakta om Ungdomskonferansen
- Årets ungdomskonferanse retter søkelys på hva som er viktig fremover og hvordan ungdom kan ha innflytelse på beslutninger som påvirker deres liv.
 
- Ungdomskonferansen arrangeres annethvert år av Bufdir.
Temaet i år er hvordan ungdom kan ha innflytelse på beslutninger som påvirker deres liv.
 
- Ungdomskonferansen er en nasjonal arena for læring og erfaringsutveksling mellom ungdomsrådsmedlemmer og de som jobber for og med ungdom i kommunene.