Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Nominer digital løsning til Brukeropplevelsesprisen!

logo Brukeropplevelsesprisen

Prisen hedrer utviklere, designere og virksomheter som har utviklet digitale løsninger som oppfyller prinsippene for universell utforming, god design og gode brukeropplevelser. Fristen for å nominere er 11. februar.

Publisert

Innholdet kan være utdatert

– Vi er stolte av å presentere en pris som løfter frem fagpersoner og virksomheter som har gjort en ekstra god innsats for å tilby universelt utformede digitale løsninger. Vi håper prisen inspirerer til at enda flere virksomheter investerer i universell utforming, sier avdelingsdirektør i Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) Anna Bjørshol.

Målet med Brukeropplevelsesprisen er blant annet å løfte frem hvor viktig det er med et brukerperspektiv i design- og utviklingsfasen av digitale løsninger. Prisen skal også løfte frem norske forbilder som gjør mer enn kun det lovpålagte.

Alle offentlige og/eller private virksomheter kan nominere

For å kvalifisere til å konkurrere om prisen må produktet eller løsningen være lansert. Nominasjonen kan gjelde alle typer digitale løsninger, og det er også mulig å vurdere deler av en løsning.

Alle offentlige og/eller private virksomheter er velkomne til å nominere, og den digitale løsningen kan være til internt eller ekstern bruk.

Alle kriteriene og mer detaljer om prisen kan du lese her.

Deles ut på Yggdrasilkonferansen

Brukeropplevelsesprisen deles ut for første gang på Yggdrasilkonferansen i april 2024, og supplerer eksisterende priser som Hedersprisen (IxDA) og Innovasjonsprisen for inkluderende design (DOGA).

Prisen er et tiltak i regjeringens handlingsplan for universell utforming 2021-2025.