Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

Flere etteradopsjonstilbud tilgjengelig

Barneføtter
Gettyimages

Det er etablert flere nye statlige etteradopsjonstilbud til adopterte og familiene. Vi har samlet en oversikt.

Publisert

Det er etablert tre etteradopsjonstilbud, som driftes av Bufetat region øst og er statlige, nasjonale tilbud. Det betyr at du som adoptert ar mulighet til å benytte deg av tilbudene, uavhengig av hvor i landet du bor.

Alle tilbudene er gratis.

Samtalestøtte til adopterte

Er du adoptert og trenger noen å snakke med? Fra januar 2024 tilbyr vi gratis samtalestøtte til alle adopterte over 16 år. Vi tar imot timebestillinger fra og med 1. desember 2023.

Tilbudet er til alle adopterte over 16 år, som trenger noen å snakke med. Du får snakke med erfarne terapeuter med god kunnskap om ulike utfordringer du som adoptert kan møte på.

Les mer om samtalestøtte til adopterte

Bistand til søk etter opprinnelse

Noen adopterte ønsker å søke etter biologisk opphav. Behovet for å søke etter biologisk opphav som adoptert kan dukke opp på ulike stadier i livet. Hvis du lurer på, eller har bestemt deg for å søke etter opprinnelsen din, så gir Bufdir bistand til dette.

Les mer om å søke etter opprinnelse

Kompetansetjeneste for adopsjon

Vi tilbyr råd og veiledning til adopterte og familiene etter adopsjon. Du får snakke med erfarne rådgivere i Bufetat region øst. Rådgiverne har taushetsplikt i møte med deg og/eller familien din.

Tilbudet gjelder også du som søker informasjon og fagstøtte om adopsjonsspesifikke problemstillinger gjennom jobb.

Les mer om kompetansetjeneste for adopsjon