Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

DigiUng finalist til Digitaliseringsprisen

illustrasjon

DigiUng er i år finalist til Digitaliseringsprisen, som deles ut under Digitaliseringskonferansen 31. mai.

Publisert

DigiUng er beskrevet som et digitalt økosystem der ungdom lett kan få informasjon om og svar på det de lurer på, og de får tips til hvor de kan få mer veiledning og hjelp. Over 70 virksomheter fra både statlig, kommunal, frivillig og privat sektor, i tillegg til forskningssektoren, er involvert i dette samarbeidet, som ledes av Helsedirektoratet, Bufdir og direktoratet for e-helse.

Ung.no, som startet som en tjeneste for spørsmål og svar og artikler med nyttig informasjon, er nå kjernen i hele økosystemet. Gina Burøy-Olsen, avdelingsdirektør for ung.no, er veldig glad over den fortjente anerkjennelsen DigiUng får.

– Vi blir alle utsatt for en enorm mengde informasjon hele tiden, og særlig for unge kan det være vanskelig å vite hva som er riktig og god informasjon. Med DigiUng kan de være sikre på å få kvalitetssikret informasjon fra fagpersoner som kjenner målgruppen. Når alt er på ett sted, blir det også et lavterskeltilbud der de kan gå sømløst mellom ulike tjenester, sier hun.

Tar ungdommen på alvor

Mens det er Digitaliseringsdirektoratet (Digdir) som deler ut Digitaliseringsprisen, ga Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) tidligere i år DigiUng Bedre Stat-prisen. Prisen fikk de nettopp for det gode samarbeidet på tvers for å skape helhetlige tjenester på ungdommenes premisser, noe Burøy-Olsen mener er essensielt.

– Ung.no har alltid vært til for ungdommene, og vi tilpasser oss etter hva vi får innsikt i at de trenger. Derfor er også ung.no en suksesshistorie, med rundt 60 000 brukere hver dag. Vi svarer på 3–400 spørsmål daglig. Når ungdommene føler at de blir tatt på alvor for mer hverdagslige bekymringer, er det også mye lettere å søke hjelp for større og vanskeligere ting etterpå, sier hun.

Sterkt digitalt miljø

Bufdir var også finalist til Digitaliseringsprisen i 2021, da med Nasjonal portal for bekymringsmelding. To finaleplasser på tre år er noe Harald Hegerberg, divisjonsdirektør for strategi og utvikling, er stolt av.

– Vi har et sterkt og attraktivt digitalt miljø som understøtter kjerneoppgavene våre. Nominasjoner og priser som Bedre Stat-prisen og Digitaliseringsprisen er med på å forsterke dette og tiltrekke seg dyktige fagpersoner. Det gjør at vi kan utvikle tjenester og systemer som gjør det enklere og mer effektivt å gi et bedre tilbud til dem som trenger det mest, noe som vil komme sårbare barn, unge og familier til gode, sier han.

Du finner mer informasjon om DigiUng på nettsidene deres.