Alle barn trenger trygge voksne som ser dem. Dessverre er det ikke alle barn som får den oppmerksomheten og omsorgen de trenger hjemme. 

Har du rom for et barn som trenger å bli sett? Se kampanjefilmen vår:

Vi trenger oppmerksomme voksne som bryr seg. Ta deg tid til å se litt ekstra rundt deg. Kanskje er det noen venner av barna dine eller andre i din krets, ditt nærområde, som trenger et godt blikk, en utstrakt hånd eller noen varme ord.

Kan du kjøre en liten omvei for å gi et barn eller en ungdom skyss til trening? Invitere noen på middag? By foreldrene deres på en kopp kaffe og bli bedre kjent med dem – og hvordan livene deres er?

Av og til er det ikke så mye som skal til. Andre ganger må vi gjøre en ekstra innsats. Å bli fosterhjem er ikke for alle, men alle kan i utgangspunktet bli fosterhjem. Her kan du lese mer om hvem som kan bli fosterforeldre.

- I et klasserom er det alltid flere elever som trenger å bli ekstra sett, sier kontaktlærer Hilde. Da Gard begynte i klassen hennes, skjønte hun raskt at han trengte et trygt sted å bo. Et halvår senere ble han fostersønnen hennes. Her kan du lese Gard og Hildes historie. 

Dersom du lurer på om det er riktig for deg, er vi her for å hjelpe deg gjennom prosessen. Vi rådgir, kurser og veileder deg. Og sammen finner vi ut om det å bli fosterhjem er noe for deg.

Har du rom for et barn som trenger å bli sett?  Kontakt oss gjerne for en uforpliktende prat! 

Men husk at du uansett kan gjøre en forskjell for et barn eller en ungdom.

Vil du strikke "Jeg ser deg"-genseren?

Strikk «Jeg ser deg» - genseren fra filmen. Omsorg og kjærlighet i hver maske. Foto: Michael Solbakken.

For å minne oss alle om at vi kan gi varme og omsorg til noen rundt oss, har vi sammen med strikkedesignere i Pickles, laget en genser vi kaller «Jeg ser deg»-genseren. For en hjemmestrikket ullgenser gir ikke bare fysisk varme. Det er omsorg og kjærlighet i hver maske.

Vi håper du vil strikke den til noen du bryr deg ekstra om. Her finner du strikkeoppskrift. Du kan bruke restegarn eller annet egnet garn, eller bestille garnpakke fra Pickles.no

Ser du noen som trenger ekstra omsorg? Ikke vær redd for å strekke ut en hånd.

Eller kanskje strikke en genser💜

Finn din lokale fosterhjemstjeneste

Nå trenger vi flere fosterhjem, og helst i barnas nærmiljø. Se behovet der du bor.

Eller se oversikt over fosterhjemstjenestene