"Jeg ønsker meg en familie med en mamma og pappa som ser meg, og som vil bruke mye tid på meg".

Leon er en hyggelig gutt som trenger et nytt hjem, helst i Bergensområdet. Han liker seg på skolen, til tross for at han har hatt en del fravær tidligere. Etter at han flyttet i beredskapshjem, har skolesituasjonen endret seg. Leon går nå på skolen hver dag. Han kommer seg opp om morgenen selv, og er klar når det er tid for avreise.

Leon er sosial og kommer lett i kontakt med andre. Beredskapshjemmet forteller at det er kjekt å ha han i hjemmet, og beskriver han som en morsom og fin person som er omtenksom overfor andre. Leon er veldig glad i dyr, og beredskapshjemmet opplever at han tar ansvar for dyrene der på en god måte.

På fritiden bruker Leon mye tid foran datamaskinen. Der spiller han spill og holder kontakt med venner. Leon spiller også fløyte, og liker å øve sammen med beredskapsfar som spiller piano.

Leon er glad i å tegne, og har stor interesse for japansk, kinesisk og koreansk kultur.

“Jeg drømmer om å få reise rundt i verden.”

Hvilket fosterhjem trenger Leon?

Leon er født som jente, men føler seg som gutt. Det er viktig for Leon at fosterfamilien respekterer dette, og kan romme gutten med den usikkerheten og spørsmålene han har rundt egen identitet.

Leon ønsker seg en familie som vil tilbringe mye tid sammen med han. Han liker å være tett på de voksne og trenger mye bekreftelse på at han er trygg. En god lang klem gjør han godt.

Vi leter fortrinnsvis etter et fosterhjem i Bergensområdet. Forhåpentligvis kan Leon fortsette på skolen sin. Han klarer fint å reise med buss, så det geografiske området kan være relativt stort.

Det er viktig for Leon å ha en god farsfigur i hjemmet. Derfor må det være en pappa i familien som er interessert i å gi av sin tid og oppmerksomhet til Leon. Det er ønskelig at fosterforeldrene kan sette grenser på en raus og kjærlig måte.

Leon trenger ikke en familie som er veldig aktiv, men noen som kan ta ham med på små hverdagseventyr. Gå på kino, kjøre sparkesykkel, bade, se på bølgene, gå en tur og andre aktiviteter. Med litt motivasjon er han lett å få med seg.

Egne barn i familien bør være over 18 år.

Som fosterhjem får du

Alle fosterforeldre har rett til permisjon fra arbeidet sitt, jfr. Arbeidsmiljøloven § 12-5 i forbindelse med omsorg for et fosterbarn under 15 år. Barneverntjenesten vil gi lønnskompensasjon ved frikjøp av en fosterforelder de første seks månedene. Videre frikjøp vil bli vurdert i samarbeid med fosterforeldrene.

Vil du vite mer om Leon?

Kontakt Fosterhjemstjenesten i Bergen på telefon 466 19 000 – tast 1, eller send oss en e-post fosterhjem-bergen.vest@bufetat.no.