Gå til hovedinnhold Gå til hovedmeny

DigiUng vant Digitaliseringsprisen

Flere personer fra Bufdir og ung.no står på en scene for å motta Digitaliseringsprisen

DigiUng vant publikums hjerter og stakk av med seieren i kåringen av årets Digitaliseringspris. Med ung.no i kjernen jobber DigiUng på tvers av fagområder og systemer for å samle og tilgjengeliggjøre offentlige tjenester for ungdom, på ungdommens premisser.

Publisert

Det er deltakerne på Digitaliseringskonferansen som stemmer fram vinneren av prisen. I år var det DigiUng som gikk av med seieren. Direktør i Bufdir, Hege Nilssen, er veldig fornøyd på vegne av tjenesten ung.no som er “navet” i økosystemet til DigiUng.

– Ung.no en kanal på ungdommens premisser. På mange måter er vi en utradisjonell statlig tjeneste. Vi svarer på det ungdommene faktisk lurer på, uten å belære eller moralisere, sier Nilssen.

Nilssen sier at ungdommene ikke er en homogen gruppe som hverken er opptatt av sektorer eller forvaltningen. De vil ha svar på det de lurer på, og de vil ha svar de kan stole på.

Harald Hegerberg, programleder for DigiUng-programmet og divisjonsdirektør for strategi og utvikling i Bufdir, sier at DigiUng er banebrytende i sin form. Når han trekker frem suksessfaktorene som gjør at DigiUng har lykkes, er det særlig det gode samarbeidet på tvers som har vært avgjørende for at DigiUng er der de er i dag. DigiUng er et samarbeid mellom over 70 aktører fra ulike sektorer, og Bufdir ved ung.no, sammen med Helsedirektoratet og Direktoratet for e-helse.

– Vi har hatt et ekstremt tett, godt og smidig samarbeid mellom etatene. Det krever en vilje til å gi og ta – for alle involverte. Vi har en tett brukerinvolvering, og et eget (Digi) UngdomsPanel som har vært med underveis, sier Hegerberg.

Også avdelingsdirektør for ung.no, Gina Burøy-Olsen, er stolt av å være vinnere av årets Digitaliseringspris.

– Vi har mange dyktige fremoverlente medarbeidere og engasjerte samarbeidspartnere som er med på å drive løsningen framover for å gjøre tjenesten enda mer i tråd med hva ungdommen trenger, sier Burøy-Olsen.