Foreldrehverdag.no er en nettside fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) til foreldre. Nå er siden oppdatert med nyttige råd om hvordan dere skal komme gjennom korona-krisen.

Foreldrehverdag har opplevd en økning i antall besøkende etter at temasiden «Trygge råd for foreldre i korona-hverdagen»  ble lansert i forrige uke.

- Mange familier opplever nå stor usikkerhet rundt jobb, økonomi og fremtid. Alt blir snudd på hodet for familier nå som skoler og barnehager er stengt. Det kan virke som om behovet for kunnskapsbaserte råd til foreldre om hvordan de skal takle den nye hverdag, øker. På foreldrehverdag.no kan de finne trygge og kvalitetssikrede råd, sier direktør Mari Trommald i Bufdir.

Temasiden vil bli oppdatert med flere artikler gjennom koronapandemien.

Forstå barnet ditt bedre

På foreldrehverdag finner du artikler, filmer og podkast om temaer som de fleste foreldre møter i hverdagen. Stoffet er inndelt i kategoriene: Baby, småbarn, skolebarn, ungdom, samliv og familier.

Målet er å gi foreldre mer kunnskap om barnas utvikling og behov i ulike aldere. På denne måten kan foreldre bli tryggere i rollen og mer bevisste.

Innholdet utvikles i samarbeid med foreldre og erfarne fagpersoner, som psykolog Hedvig Montgomery og Peder Kjøs.

Kunnskapen bygger på anerkjente og godt utprøvde foreldreveiledningsprogrammer.Foreldrehverdag tar utgangspunkt i at du selv kjenner barnet ditt best. Når du reflekterer over hva du ønsker for barnet ditt og hva du har med fra egen oppvekst, kan du lettere se deg selv utenfra - og barnet ditt innenfra.  

Lurer du noen ganger på hva som egentlig er normalt? Se filmen Er det normalt? her.

Pappahverdag – en podkast av og for menn

Foreldrehverdag har også en egen podkast for menn, Pappahverdag. Komiker og småbarnsfar Olav Svarstad Haugland snakker om papparollen, livet med barn og samliv.

Pappahverdag er lastet ned til sammen cirka 65 000 ganger og finnes på Itunes, Spotify og andre podkast-tjenester.

Fakta om Foreldrehverdag

  • En nettside fra Bufdir med kunnskapsbaserte råd om barn og samliv.
  • 274 000 benyttet Foreldrehverdag i 2019 
  • 62 000 følger Foreldrehverdag på Facebook. Her finner du oss på Facebook.
For mer informasjon om Foreldrehverdag, ta kontakt med:
Nina Bugge, seniorrådgiver i Bufdir og redaktør Foreldrehverdag
Mob. +47 466 16 564 eller e-post: Nina.bugge@bufdir.no