Alle åpnet de hjemmene sine for et barn på flukt fra et annet land i en annen verdensdel. Hvordan har livet deres vært siden en tenåringsgutt flyttet inn hos dem? Her forteller de om sine erfaringer med et nytt familiemedlem. 

Aslaug er glad for å kunne bidra: – Vi har ledd utrolig mye sammen. Han er en fin ungdom, en god kamerat. Han har et avslappet forhold til kulturforskjeller.

Stein (64) forteller at det utvider horisonten å ha en fostersønn i huset. – Man reflekterer over egen levemåte. Man blir kjent med andre foreldrene og kan utveksle erfaringer.

Kristin og Atle forteller om mange gleder. – Og vi har fått god støtte og oppfølging fra barnevernet når vi har trengt det. De er veldig positive og profesjonelle.

Kari (65) trodde hun var for gammel til å bli fostermor. – Men i Bufetat ble de helt i fyr og flamme, og fant en gutt til meg. Nå har vi knyttet oss til hverandre.

Mange flyktningbarn i alderen 12 til 17 trenger trygghet og omsorg i et fosterhjem. Er du interessert? Ta kontakt med oss i fosterhjemstjenesten.

Finn din lokale fosterhjemtjeneste

Ønsker du å få tilsendt informasjon om det å være fosterhjem? Har du spørsmål? Vil du melde deg på informasjonsmøte? Ta kontakt med fosterhjemstjenesten der du bor.

Publisert 14. november 2017.
Oppdatert 28. november 2018.