Alle åpnet de hjemmene sine for et barn på flukt fra et annet land i en annen verdensdel. Hvordan har livet deres vært siden en tenåringsgutt flyttet inn hos dem? Her forteller de om sine erfaringer med et nytt familiemedlem. 

Aslaug er glad for å kunne bidra: – Vi har ledd utrolig mye sammen. Han er en fin ungdom, en god kamerat. Han har et avslappet forhold til kulturforskjeller.

Margareth og Firas har to døtre. Nå har de en fostersønn. – Det er helt fantastisk! Han er så hjelpsom og grei, så omtenksom og så lærevillig. Det er en berikelse å ha ham hos oss.

Stein (64) forteller at det utvider horisonten å ha en fostersønn i huset. – Man reflekterer over egen levemåte. Man blir kjent med andre foreldrene og kan utveksle erfaringer.

Kristin og Atle forteller om mange gleder. – Og vi har fått god støtte og oppfølging fra barnevernet når vi har trengt det. De er veldig positive og profesjonelle.

Kari (65) trodde hun var for gammel til å bli fostermor. – Men i Bufetat ble de helt i fyr og flamme, og fant en gutt til meg. Nå har vi knyttet oss til hverandre.

Mange flyktningbarn i alderen 12 til 17 trenger trygghet og omsorg i et fosterhjem. Er du interessert? Ta kontakt med oss i fosterhjemstjenesten.

Finn din lokale fosterhjemtjeneste

Ønsker du å få tilsendt informasjon om det å være fosterhjem? Har du spørsmål? Vil du melde deg på informasjonsmøte? Ta kontakt med fosterhjemstjenesten der du bor.

Publisert 14. november 2017.
Oppdatert 22. desember 2017.