Christiane flyttet i fosterhjem hos klassevenninnen. Andreas var helt alene i verden – til lederen av fritidsklubben tok ham inn i hjemmet sitt. Nå er det mange barn som trenger et nytt hjem. Kan du hjelpe noen i ditt nærmiljø, som trenger et trygt sted å bo?

FLYTTET TIL KLASSEVENNINNEN: - Det er lettere å finne roen når du slipper å begynne helt på nytt, sier Christiane.


- Å flytte hjem til Tuva Viveka var lettere enn hvis jeg skulle flyttet til noen jeg ikke visste hvem var. Da måtte jeg gått gjennom prosessen med å bli kjent, sier Christiane. Da hun var 16 år, flyttet hun i fosterhjem hos venninnens familie.

De to jentene ble kjent da de begge begynte på dans. Etter det hang de mye sammen, og da Christiane trengte et nytt sted å bo, var det en lærer som tenkte på Tuva Viveka og foreldrene hennes Nina og Arne.

Nina og Arne hadde aldri tidligere snakket om å bli fosterhjem. Likevel var det lett å bestemme seg da spørsmålet kom fra barnevernet. De er glade for at 16-åringen fikk beholde nærmiljøet sitt.

- For ungenes del er det veldig viktig å bruke lokale folk. De må få fortsette på skolen sin, bli i miljøet og fortsette på fritidsaktivitetene sine, sier de.

Her kan du lese mer om Christiane og fosterfamilien hennes.

Andreas var helt alene i verden –
til Elin og Robert tok ham inn

NÆRMESTE FAMILIE: Andreas fikk en helt ny familie da han flyttet i fosterhjem hos Elin og Robert. De vil for alltid være hans aller nærmeste. Her sammen med fostermor Elin.


Andreas flyktet hjemmefra 13 år gammel og sov på gaten. En våken fritidsklubbleder tok ham inn i hjemmet sitt. Der fikk han en ny familie og et nytt liv.

- Fra første minutt følte jeg meg trygg der. En lykkefølelse, beskriver Andreas.

Elin, Robert, alle småsøsknene og resten av slekten, er fremdeles Andreas´ nærmeste.
- Robert og Elin har stilt opp med hele livet og hele familien sin. Jeg kan aldri få gjort nok for å takke dem, sier Andreas.

Her kan du lese mer om Andreas og hans historie.

Kan du hjelpe?

Det er stort behov for flere fosterhjem som kan gi barn og unge en trygg oppvekst. Alle fosterhjem har det til felles at de består av voksne med god omsorgsevne og overskudd til barna. Samtidig er vi avhengige av fosterhjem som er like mangfoldige som barna de skal ta imot. Her kan du lese mer om hvem som kan bli fosterforeldre.

Det finnes også mange typer hjem. Noen blir fosterhjem for noen de selv eller barna deres kjenner, såkalte nettverkshjem. Andre blir fosterhjem for barn de aldri har møtt før.
Her kan du lese mer om de ulike typene hjem. Hva som er riktig for deg, finner vi ut sammen.

Å bli fosterhjem må være en gjennomtenkt beslutning, som er godt forankret hos alle i familien. Derfor er vi tilgjengelige for å svare på alle spørsmål dere måtte ha og hjelpe dere videre i prosessen.

Ønsker du å ta en prat med oss? Kontakt oss gjerne! 

Ta kontakt med din lokale fosterhjemstjeneste

Ønsker du å få tilsendt informasjon om det å være fosterhjem? Har du spørsmål? Ønsker du en uforpliktende samtale? Ta kontakt med fosterhjemstjenesten der du bor.

Eller se oversikt over fosterhjemstjenestene