Tid:
05 november 2021 17:00 - 27 november 2021 18:00
Sted:
Haugesund/Karmøy
Adresse:
Haugesund
Kursdager:

Første samling:

Fredag 5. november kl. 17.00 - 20.00 og lørdag 6. november kl. 09.00 - kl. 18.00, hotellovernatting for alle deltakende familier.

Andre samling:

Fredag 26. november kl. 09.00 - 18.00 og lørdag 27. november kl. 09.00 - 18.00. Overnatting for de familier som har minimum 1 times reisevei (60 km) fra hjemmet til kursstedet.

Familiesamling:

I tillegg blir det en familiesamling for de med barn i alder 6 – 14/15 år. Den arrangeres over 3 timer en lørdag eller en ettermiddag i løpet av kursperioden. Dato fastsettes senere.

For at du skal kunne vurdere om det å være fosterhjem er noe for deg, tilbyr vi et opplæringsprogram. Ønsker du å melde din interesse for opplæringsprogrammet, hører vi gjerne fra deg.

Hotellovernatting dekkes av fosterhjemtjenesten for deltakende familier første kurshelg. Andre kurshelg er det kun overnatting for de som bor 1 times reisevei unna kursstedet.

Alle som vurdere å bli fosterforeldre får tilbud om å delta på et opplæringsprogram. Denne grunnopplæringen heter PRIDE. Et av formålene med opplæringen er å gi deg mulighet til å vurdere om det er intressant for deg å bli fosterhjem. Opplæringen forbereder deg til å ta i mot fosterbarn.

Målsettingen med opplæringen er å gi deg muligheten til å mestre opgaven som fosterforelder og heve kompetansen din for å gi barn en trygg oppvekst. Opplæringen er uforpliktende og du velger selv om du vil avslutte prosessen etter at opplæringen er ferdig.

Meld din interesse

Meld din interesse for opplæringsprogrammet i skjemaet nederst på siden så vil en av våre rådgivere ta kontakt med deg for å avtale en samtale om prosessen videre. Hvis tidspunkt for opplæringsprogrammet ikke passer, ta kontakt med oss for å se på andre muligheter.

En forutsetning for å delta på opplæringsprogrammet er at du tilfredsstiller de generelle kravene for å bli godkjent som fosterforeldre. For å avklare dette må du også levere inn et egenpresentasjonsskjema som blir brukt i vårt arbeid med å vurdere deg som fosterforelder.

Kursledere

Gry Bjelland (rådgiver i Fosterhjemstjenesten i Haugesund og fostermor) og Inger Elin Våge (fostermor).

Mer informasjon

Har du spørsmål om opplæringen, ta kontakt med Svein Gunnar Knutsen - tlf. 466 18 912. 

Om ikke disse kursdatoene passer, så kommer det nye muligheter i løpet av kort tid. Se datoer for andre kurs på vår oversikt over kurs og informasjonsmøter.

Meld din interesse for å delta på Pride grunnopplæring for nye fosterforeldre i Haugesund 3/2021

Obligatoriske felter er merket med *.

Velg et alternativ*