En skjønn gutt som virkelig trenger deg.

Denne gutten er det veldig lett å bli glad i. Han er blid, omgjengelig og elsker dyr, spesielt hunder. Ingenting er vel så kos som når den minste hunden i beredskapshjemmet legger seg på fanget hans for å kose.

Han er også veldig glad i å være i aktivitet. Den siste tiden har han vist seg som en meget god fotballspiller som briljerer på fotballbanen sammen med andre barn og voksne. Han er også glad i å sykle og blir gjerne med på en sykkeltur om det står på planen. Han er generelt åpen for å prøve det meste og vil gjerne ha en familie som ikke er fremmed for å tilbringe litt tid med å heie han frem, enten det er på fotballbanen eller på andre aktiviteter.

Johannes har hatt en vanskelig oppvekst der han ofte følte seg utrygg og redd. Dette gjør at han trenger tilstedeværende voksne som kan trygge han og veilede når han kommer opp i uoversiktlige, utrygge eller krevende situasjoner. Blir du fosterhjem for Johannes kan du bli frikjøpt fra ordinært arbeid over en lengre periode for å kunne hjelpe han med å komme inn i ny skole og ny hverdag hos deg.

Johannes er verken vanskelig eller tverr, han trenger bare voksne rundt seg, både hjemme og på skolen som tar seg tid til å bli kjent med denne fantastisk flotte og kreative gutten. Blir han urolig trenger han en rolig og trygg voksen som kan rettlede, veilede og gi den nærheten han trenger. Kanskje har du erfaring med egne barn og unge? Eller kanskje du har jobbet med barn og unge tidligere? Kanskje du har erfaring og kunnskap du ønsker å bruke til å hjelpe barn som virkelig trenger det?

Med Johannes i familien blir kvalitetstid viktig, det å oppleve omsorg og nærhet i de små tingene i hverdagen. Han elsker å bli lest for på kveldstid og kan kose seg i timevis med å bygge med lego eller pusle med rubiks kube. Så fort han blir kjent med deg og opplever deg som en trygg og god voksen er det heller ikke uvanlig at han kryper inn i armkroken for omsorg og nærhet. Dette er en gutt som virkelig fortjener å endelig få et trygt, stabilt og varig hjem med voksne som bryr seg.

Har du muligheten til å være tryggheten og stabiliteten i Johannes sitt liv?

Hva slags fosterhjem trenger Johannes?

Johannes trenger omsorgsfulle og forutsigbare fosterforeldre som kan skape trygghet i hverdagen. Det er viktig for han at dagene er like.

Fosterforeldrene kan gjerne ha egne barn, men disse bør være en god del eldre enn Johannes.

Fostermor eller far må ha mulighet til å bli frikjøpt fra ordinært i arbeid over en lengre periode.

Som fosterforeldre for Johannes får dere

Vil dere høre mer om å være fosterhjem?

Ta kontakt med rådgiver Mariann Sandvik i Fosterhjemstjenesten i Akershus på telefon 907 51 781.