Mandag denne uken fikk G14-laget til Haugerud IF besøk av Daniel Fredheim Holm og Freddy dos Santos i Vålerenga Fotball. De dukket opp på trening for å hedre lagets trener Martin Keul og for å fremme Fritidserklæringen som slår fast at alle barn skal ha mulighet til å være med på minst én fritidsaktivitet.

Martin Keul har vært trener for flere lag i klubben, og har blitt nominert inn på enstortakk.no av foreldrelagleder. Gjennom enstortakk.no kan ildsjeler, kommuner og organisasjoner som gjør noe utover det som er forventet av dem og som bidrar til å fremme Fritidserklæringen få en takk av våre ambassadører. Ambassadørene er blant andre Nationaltheateret, Unicef, Vålerenga Fotball, Sven Mollekleiv, Simen Agdestein, Tirill Sjåstad Christensen, Barne- og likestillingsminister Solveig Horne og Kulturminister Linda C. Hofstad Helleland.

Fritidserklæringen bygger på FNs konvensjon om barnets rettigheter og slår fast at alle barn, uavhengig av foreldrenes sosiale og økonomiske situasjon, skal ha mulighet til å delta i minst én organisert fritidsaktivitet. Uten ildsjelene er dette vanskelig å få til!

Vet du om noen som fortjener en stor takk for sin frivillige innsats? Nominer inn frivillige på enstortakk.no.

Se hvordan det gikk da Freddy og Daniel overrasket Martin på Haugerud IF >>

Kjempeinnsats for ungdom på Haugerud

– Jeg må innrømme at stemmen ble litt grumsete et øyeblikk. Gutta på laget har virkelig satset, og gitt mye av seg selv det siste halve året. Jeg er utrolig takknemlig som får lov til å være en del av en gruppe som skaper resultater hver eneste dag, sier Martin Keul.

Freddy dos Santos hadde ingen problemer med å rette en takk til treneren fra Haugerud.

– Martin er et forbilde, ikke bare på Haugerud eller i Oslo, men generelt. Det ser man med en gang man tar en tur opp på treningsfeltet på Haugerud. Samtidig vet vi at det finnes tusenvis av frivillige som Martin rundt om i Norge. Uten slike personer faller norsk idrett, kultur og generelt organisasjonsliv helt sammen, sier Dos Santos.

Martin på sin side er ikke mest opptatt av resultatene, men heller at fotball skal være et sunt og godt tilbud lengst mulig.

– Dette var veldig overraskende, veldig hyggelig og ikke minst veldig stort. Dette er og to spillere jeg ser opp til, og da blir det jo veldig fint at de stikker innom på denne måten. Ikke minst det at Sigmund hadde nominert meg inn på den måten rørte meg veldig, sier Keul.

Over 31 millioner i tilskudd som bidrar til Fritidserklæringen

Bufdir har nylig delt ut 193,4 millioner kroner til kommuner, frivillige organisasjoner og private aktører over hele landet i støtte til tiltak som skal bekjempe barnefattigdom. Om lag 118 av de innvilgede tiltakene bidrar til Fritidserklæringen med 31,9 millioner kroner.

Mange kommuner, idrettslag og frivillige organisasjoner arbeider allerede godt med å inkludere barn og ungdom i sine tilbud. Alle disse tiltakene støtter opp under regjeringens fritidserklæring ved at de tilbyr organisert aktivitet til barn og ungdom. Aktivitetene kan for eksempel være ulike kurs- og gruppetilbud, teater, dans og musikk.

Publisert 24. mai 2017.
Oppdatert 13. desember 2017.